Zobrazit plnou verzi příspěvku: Stromy v půdorysech

VojtechC
24.11.2020, 10:48
Zdravím Vás,mám dotaz ohledně stromů. Využívám RPC stromy, které jsou součástí Revitu. Upravil jsem si vzor v půdoryse a vše mi parádně funguje.. S vyšší výškou stromu je strom širší i v půdoryse atp.Ale chtěl bych mít v situacích stromy s plnou výplní, ideálně třeba i s nějakou průhledností. Barevnost neřeším, tu si můžu upravovat přímo v rodině pro předmětný projekt. Průhlednost si pak můžu nastavit třeba v přepsání viditelnosti.Ani za nic se mi ale nedaří udělat vzor s plnou výplní, která by se rozšiřovala s šířkou stromu (viz přiložený screen). Zkoušel jsem výplňovou i maskovací oblast zamknout ke geometrii, ale zcela to ignoruje. Zkoušel jsem si udělat i vysunutí, které by bylo ve 3D vypnuté. Vysunutí jsem zamknul ke geometrii, ale při rozšíření stromu zůstal v původních rozměrech.. Zkoušel jsem více způsobů, ale dojít k cíli se mi nepovedlo.. Máte nějaký nápad jak toho dosáhnout, nebo víte, co dělám špatně?Samozřejmě by se dalo použít i Dynamo a na místa RPC stromů dát nějakou 2D komponentu detailu, ale u něčeho takového bych očekával, že to Revit bude zvládat sám..Využívám Revit 2020.2Děkuji,V.C.

VojtechC
24.11.2020, 10:57
Po odeslání příspěvku mě napadl ještě způsob vložit do rodiny dwg blok, který v sobě má už i šrafu (plná výplň v barevnosti). Ten už se rozšiřuje s výškou stromu a k mému překvapení na něj funguje i přepsání barvy a průhlednost. Odpověděl jsem si sám, omlouvám se za možná zbytečný příspěvek. Pořád se učím.

Peter Jirat
24.11.2020, 22:01
Jde to i bez dwg (toho se snažte pokud možno vyvarovat), byl jste skoro u cíle:u mne ten pokus s vysunutím v té rodině základny funguje jak má.