Zobrazit plnou verzi příspěvku: Style overrides

Acid3P
27.05.2011, 07:32
Dobry den!Vie niekto, ako sa da uplne zakazat ta pre mna najnepochopitelnejsia funkcia AutoCADu a tou je "style overrides" pri kotach? Je to neuveritelne otravne a nevidim dovod, preco by k tomu malo dochadzat. Prehladaval som zahranicne fora, zistil som len, ze to otravuje vela uzivatelov, ale adekvatnu odpoved ako sa toho zbavit som nenasiel.Dakujem!

Vladimír Michl
27.05.2011, 08:30
Princip je podobný jako u individuálního nastavování barev objektů. Je dobré že tam ta funkce je - kvůli flexibilitě, ale je třeba naučit uživatele aby ji používali velmi střídmě.
 
Jinak pro hromadné odstranění overrides stačí kóty vybrat a z místní nabídky zvolit "Odstranit přepsání stylu".

Acid3P
27.05.2011, 08:39
aj po odstraneni overrides stylu sa v nepravidelnych intervaloch po restarte AutoCADu opatovne objavia

Rostislav Říha
27.05.2011, 09:49

tohle se mi zdá přesně jako "úkol" pro CADStudio - funkce, která by uměla vybrat (nebo vyizolovat, přesunout do jiné hladiny...) objekty, na nichž je aplikován override, a případně ten override i odstranit (nebo uložit jako nový styl) by evidentně našla své vděčné uživatele...ještě k terminologii:1. - základní nastavení zobrazení pro jednotlivé typy entit nastavuje Display a Style Manager ... jak se bude co zobrazovat implicitně. Tady je dobře to nastavit co nejpřesněji, aby nebylo třeba toho moc přepisovat...2. - Style override - přepsání defaultního zobrazení na úrovni stylu. Důvod ke střídmosti používání style override je snad jen ekonomičnost a produktivita práce - je snazší mít vše správně už ve Standardu, než to nastavovat extra pro každý styl...3. - Object override - přepsání zobrazení, definovaného stylem, na úrovni jednotlivého objektu. Tady se střídmost vyplatí, Object Override by se měl používat jen v odůvodněných případech - a určitě by pomohlo, kdyby člověk měl možnost vybrat nebo zvýraznit objekty, na nichž je Object Override aplikován...toto částečně řeší tip 4785, ale jen částečně - objekty ukáže, ale výběrovou množinu z nich neudělá, takže praktické využití je malé...
Rostislav Říha2011-05-27 09:51:11

Vladimír Michl
27.05.2011, 12:07
Tohle je sice trochu něco jiného - pro AEC objekty, ale princip je podobný. U těch AEC objektů už jsme to asi před rokem zkoumali a bylo to programátorsky hodně zamotané (těch metod přenastavení - a pro každý typ objektu jiných - je tam hodně). Ještě se na to podíváme.