Zobrazit plnou verzi příspěvku: svary a pájení

Lukáš Záruba
11.04.2008, 11:25
Se svarama nemám zatím moc zkušeností. Proto bych potřeboval vědět jak rozlišíte svárění od pájení, na modelu a na výkrese.Doposud jsem to řešil tak že pro pájení jsem udělal miniaturní svár mosazí a pro svár normálně. Ale teď mám setavu na které je jak pájení tak i sváření a já si nejsem jistel jak to udělat správně. Prosím o nějaký postup.
 
Problém č.2 - Potřebuju svařit koutovím svarem podložku k trubce. Jelikož je podložka malinko větší než průměr trubky, vznikne mi tam malinká mezera. Svářeč si jí ani nevšimne ale já ji musím vyplnit než aplikuji koutový svár. Proto použiju nastavování profilů ( nejsem si jist názvem mám německou verzi) a zvolim vnitřní stanu podložky pak stěnu trubky a inv. mi to nastaví, jenže né po celém obvodu díry podl. a proto musím postup min. 6x v různejch rovinách aby se mi to vyplniko a mohl jsem použít koutoví svár. 
Neznáte nějakej jinej postu jak to provést jednodušeji?   

Radek001
11.04.2008, 11:57
Nebudu radit, jen svůj postup:
1) v modelu dělám (modeluji) svary minimálně, většinou až na výkres umístím značku svaru a tam svar definuji.
2) Problém bych zkusil řešit kosmetickým svarem (nevím jak v německé verzi, ikonu mám pod koutovým svarem).
Radek

Lukáš Záruba
11.04.2008, 12:23
Tak to mě nenapadlo že jde udělat svár na výkrese aniž by nebyl na modelu. To mi ulehčí práci. K čemu vlastně slouží dekorativní svár?

Lukas.H
14.04.2008, 15:04
Kosmetické svarové housenky jsou
užitečné tehdy, když návrh nevyžaduje kontrolu konfliktů nebo estetický vzhled
objemových svarových housenek.

Radek001
14.04.2008, 15:11
Já je používám na vyplnění prostoru (spáry) u modelů, které chci svařit např. koutovým svarem, ale nedotýkají se jejich plochy. Prostě si spáru vyplním kosmetickým svarem a přes získanou plochu dám kouťák.
Rad