Zobrazit plnou verzi příspěvku: syntax v menu

Ferdinand
19.05.2006, 11:17
Se zadáváním voleb v menu nemám zkušenosti, proto bych potřeboval poradit:Potřebuji homadně přejmenovat hladiny.V menu spuštím příkaz _rename (^C^C_rename) a potřebuji, aby v dialogovém okně se automaticky provedlo následující:1. v okénku Named Objects (klávesová volba je na Alt+N) zvolí Layers2. přemístí se do části Old name (z klávesnice je to 1x Tabulátor anebo Alt+O)3. napíše filtr /tj. prvních 6 znaků názvu hladin - jsou stejné pro všechny hladiny/ a navíc k tomu zástupní znak * /tj. hvězdička/4. přesune se do okénka Rename To (z klávesnice je to 2x Tabulátor - prvním potvrdí výběr dle zadaného filtru, druhým přesune do okénka Rename To)Zkoušel jsem to napsat pomocí syntax. značek ^I (pro TAB) ^L (pro SELECT), ale nešlo to - na přík. řádku mi hlásilo ...unknown command.

Vladimír Michl
19.05.2006, 11:23
Do menu se v podstatě jen opisují znaky tak, jako byste příkaz zadával ručně na klávesnici.Dialogové příkazy však z menu řídit nejdou (maximálně jen spustit). Zde musíte použít _-RENAME (řádkovou verzi), popř. nějaký LISP.

Ferdinand
19.05.2006, 13:07
Tak bohužel v _-rename nelze použít filtraci (nelze aplikovat na více hladin naráz). V tomto případě je právě příkaz _rename součástí lispu. Jak docílit v lispu výše uvedené operace?

Vladimír Michl
19.05.2006, 13:27
V LISPu nebudete volat _RENAME, ale použijete tabulku symbolů a v ní provedete (přes řetězcové operace) požadované přejmenování.

Ferdinand
05.06.2006, 15:43
Teď se dívám: neříkám to dobře. Lisp provede pouze vložení sady typových hladin s přednastavenými vlastnostmi (jsou na prvních 6-ti znacích filtrovatelné např. A1_2x-hlad1, A1_2x-hlad2 ...atd). Pak bych potřeboval přes řádek v menu automatizovat přejmenování výše popsaným postupem - aby uživateli po spuštění lispu se vybraly tyto nově vložené hladiny (filtr: v okénku je název A1_2x-*) a dostal se přímo v dial. okně do okénka Rename To.Pane Michl, nerozumím tomu "...použijete tabulku symbolů a v ní provedete (přes řetězcové operace) požadované přejmenování." Prosím trošku polopaticky... Děkuji.

Vladimír Michl
05.06.2006, 15:53
jinak řečeno - je potřeba to naprogramovat (bez použití příkazů AutoCADu)
zkuste se podívat na funkce (tblnext), (vl-string-subst) apod. - polopasticky to neumím, to už to raději naprogramuju (ale k tomu se dnes a zítra nedostanu)