Zobrazit plnou verzi příspěvku: Tabulka a rozšířená data

chlebovsky
14.12.2007, 11:08
Zdravím. Lze do tabůlky vypsat i rozšířená data z nějaké vybrané entity ?
Například text. Vypsat jeho obsah není problém, ale v Xdatech mám např (1000."P1") tak aby to vypsalo tu P1 a když to změním aby po regeneraci i tabulka změnila text ???
 
Napadlo mně, po vložení xdat to rovnout vložit do proměnné, a tu pak vypsat, to dokážu, ale vždy při otevření musím ty proměnné znovu načítat, protože se nepřenáší s výkresem. Prostě otevřít výkres, mít procedurku při startu která mi přečte všechny texty, a doplní údaje do proměnných. To mi ale připadá takové zbytečně komplikované. 
 
Předem moc dík.
Martin.

Sedláček
14.12.2007, 11:17
Nevím jak v A2007, ale ve starších verzích byly proměnné USERS1 -USERS5 pro texty (USERR1-5 a USERI1-5 pro čísla) které byly součástí výkresu.

Vladimír Michl
14.12.2007, 11:18
Standardní funkčnost "Extrakce dat" toto nepodporuje a asi by to nešlo do ní snadno doplnit - takže byste podobnou funkčnost musel zřejmě naprogramovat celou znovu.
Pdodobnou reportovací funkci ale obsahuje AutoCAD Map (popř. Civil 3D).

chlebovsky
14.12.2007, 12:25
Nepodporuje, jejda, škoda, a dají se tyto údaje získat pomoci Dieselu ??? Všiml jsem si že tabulka podporuje výraz dieslu, teď otázka zda by ten diesel to dokázal ze zadané entity získat. Asi si udělám tu procedurku na startu která mi načte ty proměnné a doplní do tabulky......
Pomoci toho USER..... to nelze poněvadž je pouze 5 a 5 a 5 volný proměnných a já budu mít třeba 50 místností, kde bude 50 čísel, 50 popisů, 50 podlah......... 50 poznámek cca 400 proměnných...... jen jsem si to chtěl ulehčit pomoci tabulky.

musil
14.12.2007, 12:34
Mám povědomí,že usery lze tvořit.
Snad tam není omezení na počet možná se jen nesmí schodovat s jínými.

chlebovsky
14.12.2007, 12:49
Mě ani tak nejde o to kde uchovat tu proměnnou, tu mám uloženou v tom textu, jakoby číslo místnosti, a přímo mu dám rozšířené data o specifikaci místnosti.
Takže USERI ..... vůbec nepotřebuji.... protože pak mi je jedno odkud ty čísla tahám, a v tom textu to má své výhody, jen je pro mne důležitý krok jak to dostanu do té tabulky, buďto bez práce (lispu), nejlépe s funkcemi tabulky, anebo druhá možnost udělat si prográmek který mi to naháže do nějaké té proměnné... čehokoliv co už v tabulce zobrazím.
 
Takže mi spíš jde jen o to jakým způsobem dostat rozšířená data do tabulky bez použití nějaké externí funkce která se musí načíst....
 
Ale p. Michl psal že to nepůjde, a když ten napíše že to nejde, tak tomu holt budu muset věřit, i když nechci :-) a něco si vytvořit, pokud to ještě nezvládne ten diesel.

Vladimír Michl
14.12.2007, 14:03
:-) to zas mně tak kategoricky neberte...
 
Proměnné a Diesel zapomeňte, na tuto věc se nijak nehodí. Co nejde (aspoň ne snadno), je doplnit do funkce Extrakce dat (s jejími dynamicky aktualizovanými tabulkami) přístup na XData entit. Klasický export XData hodnot do (statické) tabulky by napsat šel (LISP, VBA). V Mapu je výhoda, že pro tuto funkčnost nemusíte nic programovat.

Ferdinand
17.12.2007, 13:23
[QUOTE=chlebovsky]...otevřít výkres, mít procedurku při startu která mi přečte všechny texty, a doplní údaje do proměnných. To mi ale připadá takové zbytečně komplikované. 
...[/QUOTE]
A co kdyby se ta procedurka doplnila do acad2004.lsp? Anebo prostě ji dát do (Tools-Load Application...-)Startup Suite ?

chlebovsky
17.12.2007, 15:31
No jasně, doplnit lze kamkoliv, ale mě na tom celém štve to, že tabulka umí sama přepočítat třeba plochu, ale neumí doplnit rozšířená data od nějaké vybrané entity, a já kvůli toho musím přecházet přes ty proměnné, které tabulka umí, a je v podstatě jedno kde a čím je načtu, prostě musím probrat ssget s parametrem názvu rozšířených dat, a z každého textu přečíst rozšířená data a přiřadit přesně daným proměnným které se pak automaticky opraví v tabulce.....  jako toto je řešení, ale na mouchu jdu bagrem :-)  ale asi jinak to nepůjde.
 
Každopádně díky moc za rady....  ale s tím acad.lsp máte pravdu, ale já mám v tom acad.lsp načtení svého souborku AD-programy.lsp a tam si přidávám co požaduju......  takže zhruba to samé.