Zobrazit plnou verzi příspěvku: Tarametry

Lukáš Záruba
26.05.2008, 19:30
Vytvořil jsem si součástku a její parametry potřebuju dostat do jiné doučástky a nevím jak. Parametry jsem vytvořil při tvoření přímo v inventoru a neumím je z něj vydolovat. Popište mi někdo prosím postup jak parmetry vytvořit a jak je vložit do další součástky. 

flesar
27.05.2008, 05:37
V tabulce parametrů původní součásti zaškrtněte políčko Exportovat parametr a součást uložte. V nové součásti v tabulce parametrů zvolte Připojit v levém dolním rohu tabulky. V nabídnuté stromové struktuře vyhledejte původní součást. Následující tabulka vám nabídne parametry pro přidání. Lze vybrat i ty parametry, které původně pro export nebyly určeny. Označí se dodatečně automaticky.U složitějších dílů je vhodné mít parametry logicky pojmenované, kvůli snazší orientaci.

ssmiga
27.05.2008, 12:59
Nebo pomocí excelovské tabulky, ve které se nadefinují všechny potřebné parametry a potom se toto xls připojuje k souborům, ke kterým je potřeba. Funguje celkem spolehlivě a hladce.

Lukáš Záruba
27.05.2008, 20:03
Díky za radu ale vyskytlo se mi ještě několik problémů. 1. Můžete mi někdo poslat exlovskou tabulku, jen jako vzor (stačí jen s pár parametry)? Nevim co dělám spatně ale vytvořím si tabulku parametrů v exlu a nechce se mi tam vložit. 2. u první součásti č.1 jsem zvolil funkci exportovat a u druhé součásti č.2 jsem parametry bez problémů vložil ale když jsem ten samý postup použil u součástí č.1 do součásti č.3 tak se objevila jen prázdná tabulka. Nemá se tam náhodou udělat nějaký mezikrok když používám stejné parametry u více jak 2 součástí(zdá se mi to sice jako blbost ale co když)? Tabulku s pametry pošlete na BB.Zaruba@seznam.cz