Zobrazit plnou verzi příspěvku: téma AutoCAD ve fóru AutoCAD & Použití konference

Ferdinand
08.04.2008, 11:47
Omlouvám se - a to hlavně slečně Barboře K., ale i ostatním - že se téma AutoCAD ve fóru AutoCAD rozvinulo úplně jinam... Nejde o to, že si na tom "zakládám", ale o principiální dodržení zásad a pravidel tohoto Fóra. Prostě aby Nováčky přečetly zde v Diskusním fóru ve fóru -CAD fórum- téma Použití konference (které podle mého názoru by se mělo nacházet jako samostatná položka třeba vedle Nápovědy na úvodní stránce Fóra - možná proto to ty Nováčky ani nenajdou. Druhá věc je, že takový Nováček na svůj problém chce hned a teď okamžité řešení, proto se nezdržuje čtením "návodu k použití" či vyhledáváním odpovědí ve stávající databázi.) Nevím, zda budeme mít všichni takovou vzorovou trpělivost jako pan Michl a budeme-li chtít odpovídat na témata s názvy "Prosým pomocte" , "Chibova hlaaska" , "Proč mito nefunkuje" ...atd., když ony "problémy" jsme již v minulosti řešili X-krát... Ten pravopis některých Nováčků, no to je teda místy síla - nevím, jestli je to fakt nenaučili anebo to dělají jenom proto, aby byli zajímaví?

Petr Bláha
08.04.2008, 12:55
Já mohu souhlasit. Příspěvky toho ražení ani nečtu a rovnou je mažu, tímto přístupem jsou dotazující sami proti sobě.

Nikdo se tu nechce povyšovat a rádi pomůžeme, ale musí to mít nějaký řád a pravidla. Základem je:
- před položením dotazu se pokusit najít odpověď ve Fóru případně v Tipy&triky,
- stručný, věcný, ale přesto přesný popis problému,
- vložení dotazu do správné sekce,
- alespoň základní kvalita pravopisného zpracování (Nikdo nechce výplod hodný jazykového korektora, ale někdy to je opravdu drsné).

Toť můj názor

PepaR
08.04.2008, 17:05
Pravdu máte, pořádek musí být a taky vítám když někdo umí správně nazvat příspěvek. Ale v případě nováčků může přeci jen člověk přimhouřit trochu oko. Znáte přece ty Murphyho zákony, že pokyny a pravidla jsou od toho aby se nečetla ;). A ruku na srdce, když člověk řeší problém, tak většinou je nápověda až na druhém místě.
 
S tím "zakládáním" si to prosím tak neberte, mně se jen zželelo slečny do které jste se tak pustil.