Zobrazit plnou verzi příspěvku: Tisk dodaného DWG

Seiner
21.06.2007, 08:16
Obdrželi jsme jako podklad soubor DWG s mnoha rozvrženími. Nevím, v jakém produktu na AutoCADu bylo vytvořeno. Automatické hledání enablerů mi nic nenašlo (připadá mi, že snad ani nehledá). V dialogu proxy objektů se píše něco o např. AbAdRoofDispRep.
   Když se pokusím vytisknout, ohlásí mi to samozřejmě, že nenalezl zařízení a nastaví styl i zařízení na žádné. Zařízení si mohu nastavit naše, ale tabulky stylů vykreslování mi to naše neukáže. A nedokážu to přinutit, aby se netisklo v jakýchsi stupních šedé. A to jsem si myslel, že za ty roky s AutoCADem základní věci zvládám :-(
 
1. Jak zjistit, které enablery mám shánět?
2. Jak donutit výkres (rozvržení k obvyklému chování při tisku?
 
Děkuji

Vladimír Michl
21.06.2007, 08:29
Funkce aktivního vyhledávání object enablerů (LiveEnabler) je vypínatelná v Možnosti>Systém (a předpokládá připojení k internetu).
 
Hlavně však musí být daný objekt správně naprogramován (aby se "představil" odkud pochází a aby "věděl" kde stáhnout svůj enabler) - některé obskurní nadstavby ale toto nemají provedeno správně. Pak je řešením vyžádat si od autora DWG tyto objekty rozložené na standardní entity.

Seiner
21.06.2007, 08:37
Hledání mám samozřejmě zapnuté - jinak bych o tom nepsal. IMHO se nejedná o žádnou obskurní nadstavbu. Ale to asi není až tak podstatné - teď bych to jen potřeboval vykreslit a na to by mi proxy mělo stačit.
 
Zjišťuji ale naprosté mezery ve svých znalostech vykreslování podle stylů. My stále používáme vykreslování podle barev.
 
Tento výkres mi nabízí několik tabulek stylů vykreslování. Např. Autodesk-MONO.stb. Když si otevřu editor stylů mám v tabulce několik stylů. První je Normal a má nastaveno použít barvu objektu. Druhý je Solid a má nastaveno použít černou. To bych chtěl. Ale nevím, jak AutoCADu říct, že chci použít právě tento styl.

alfred
21.06.2007, 12:12
Styl tisku se nastavuje u entity nebo hladiny jako jakakoli jina vlastnost (barva, cara, apod.). Pokud nevite, nebo nemate originalni *.stb soubor (mel by se predavat s vykresem jako treba *.shx) tak si ho prevedte do barevne zavisleho stylu - prikaz "prevodvstylu", pokud prevadite opacne (ctb -> stb) tak nejprve asi pouzijete prikaz "prevodctb"

Seiner
21.06.2007, 13:14
Při otevírání výkresu se na textové obrazovce objevují poznámky o AEC - předpokládám tedy, že se jedná o Architectul Desktop. Nějak se nemohu zorientovat, které bych kupříkladu v tomto případě potřeboval. Mám Mechanical 2008, výkres je (AC1021) - takže IMHO formát 2007.

Kosík
21.06.2007, 18:23
Přeji příjemný denpodle názvu aec objektů se jedná o dokumentaci vyrobenou v DT+ (AB Studio) Tam se dají příslušné enablery stáhnou dle verze výkresu. Pokud autor používá i podlaží ze stejného produktu pak rozklíčovat výkres pro nedt+sáky může být problém.Jan Kosík

Seiner
21.06.2007, 19:03
OK, děkuji. Jednalo se, doufám o ojedinělou epizodu a nakonec se ukázalo, že je to technická výpomoc pro jinou firmu. Ale štěstí přeje připraveným, takže jsem rád, že o tom vím o malinko víc.
 
i já přeji příjemný den