Zobrazit plnou verzi příspěvku: Tisk v rendru

JerryCZ
08.04.2010, 10:04
Dobrý den mám tento problém. Nakreslíl jsem zařízení ve 3D potom ho rozebral aby se dal výsledný obrázek použít do katalogu náhradních dílů. Otočil jsem zařízení do Iso JV pohledu a ten si zvolil jako půdorys. Do takto vytvořeného půdorysu jsem doplnil popisky (čára, kolečko, číslo). Vlastní problém je v tisku. Když dám tisk a nastavím dle zobrazení tak se mi vytiskne vše, ale ve zhoršené kvalitě a ješte ke všemu popisky šedivé. Když dám tisk přes render tak je to perfektní hrany hladké, čísla černá ale zmizí mi čáry a kolečka popisků což je docela problém. Zkoušel jsem hladiny, barvy, tloušťky čar a nic. Může mi někdo poradit. Děkuji.


(Poslal bych obrázky ale nemohu je vložit.)

Peter Jirat
08.04.2010, 10:22
Asi bych šel cestou vyrendrovat pouze model do obrázku, ten pak natáhnout do cadu a pak popsat. Rendrovat popisy mne nikdy nenapadlo.

Kosík
08.04.2010, 13:06
Přeji příjemný jarní denPopisy i čáry lze rendrovat pokud je převedu na 3D prvky např zdvihem. Nestojí to za námahu. Varianta popisu vyrendrované bitmapy je jistá a jednoduchá.Jan Kosík

JerryCZ
09.04.2010, 09:13
Teď mi vyvstal další problém. Když dám tisk do JPG render v maximální kvalitě nabízí mi to rozlišení max 100 DPI což je hrozně málo. Kde se to ještě může přenastavit nebo na čem je to závislé. Děkuji

be_em
09.04.2010, 09:38
Áno dá sa to riešiť prevedením na 3D prvky ale spravil som to pár krát, vždy to robím podložením vyrendrovanej mapy do 2D a potom dorobím popisky. Ked si v 3D zafixujem kameru tak potom stačí už len uploadovať obrázok cez XREF a popisky sedia tam kde majú.

Samotné číslo DPI moc nevraví, potrebujete k tomu druhý údaj - rozmer obrázka alebo rozlíšenie. Pre tlač obrázku na ktorý sa budete dívať z bežnej vzdialenosti Vám treba minimálne 300 DPI. Takže zväčšite DPI alebo ešte lepšie rozlíšenie, podľa toho na aký rozmer to budete tlačiť.

Peter Jirat
09.04.2010, 09:41
Buď rendrujete (a v rendru si nastavíte rozlišení obrázku) a výsledný obrázek uložíte jak je, anebo tisknete do JPG (pomocí DWGtoJPG) a tam si taky můžete zvolit rozlišení (velikost - počet bodů).