Zobrazit plnou verzi příspěvku: Tvorba řezu a detailu

turbo-snek
13.03.2013, 23:53
Dobrý den, mám takový trošičku laický dotaz. Jak lze v AutoCadu vytvořit pohled v řezu a detailu ze základního nakresleného pohledu? Existuje na to nějaký příkaz? Nechce se mě totiž kreslit všecho zvlášť. Používám Acad 2012. Je to kresleno ve 2D.





Předem děkuji za každou odpověď.

be_em
14.03.2013, 06:44
Nie nejde. Holý AutoCAD berte skôr ako "kresliace plátno" (čo nemusí byť nevýhoda) ... teda pekne krásne kreslíte všetko zvlášť. A ešte k tomu ak to máte v 2D, do 3D to môžte dostať jedine dodatočným modelovaním a potom z toho dostať nejaké pohľady, rezy. Nemýľte si klasický CAD "2D" kresliaci program s programami pre parametrické modelovanie. To čo chcete spraviť môžte v AutoCAD Architektural a ešte lepšie Autodesk Revit. Toľko v skratke, odpoveď na Vašu otázku je oveľa obsiahlejšia.

PepaR
14.03.2013, 08:41
Dobrý den,jak již napsal be_em, pokročilejší nástroje pro detailování najdete v profesních aplikacích AutoCAD Architecture nebo Revit. V prostém AutoCADu byste si však mohl pomoci výřezy a zmrazením hladin.Zkusím zjednodušeně nastínit princip:V rozvržení si uděláte další pohled (výřez) na model v podrobnějším měřítku, např. M 1:10.Zmrazíte si ve výřezu hladiny s popisnými prvky, které se týkají výchozího měřítka ve kterém byl pohled kreslen, např. M 1:50..Zbývá pak pouze popsat a dokótovat prvky detailu, což můžete provést buď v rozvržení nebo v modelu, kde si pro tento účel vytvoříte sólo hladinu.