Zobrazit plnou verzi příspěvku: Ty úplně nejčastější dotazy k AutoCADu

administrator
15.05.2009, 22:17

Často kladené otázky k programu AutoCAD najdete pod odkazem "FAQ".K těm úplně nejčastejším dotazům (s krátkým řešením) ale patří:

Nezobrazují se souborové dialogy v příkazu Otevři, Ulož, Tisk.Nastavte na příkazovém řádku proměnnou [VAR]FILEDIA[/VAR] na 1.
Nefunguje mi správně prostřední tlačítko/kolečko myši.Nastavte proměnnou [VAR]MBUTTONPAN[/VAR] na 1.
AutoCAD neotevře DWG výkres z novější verze.Nové verze umí ukládat i implicitně do starších formátů. Popř. použíjte bezplatný konverzní nástroj DWG TrueView - viz Download.
Jak načíst a spustit LISP utilitu AutoCADu?Použijte příkaz [CMD]APLČTI[/CMD] pro načtení daného .LSP nebo .VLX souboru. Příkaz pro spuštění závisí na dané aplikaci. Viz podrobněji. 
Jak uložit blok výkresu do samostatného DWG?Příkazem [CMD]PIŠBLOK[/CMD] exportujete interní blok do samostatného DWG - např. pro následné nahrání do online Katalogu bloků.
AutoCAD 2010 mi hlásí nekompatibilitu ve Windows 7.Verze 2010 a 2011 je kompatibilní s Windows 7. Pravděpodobně ale instalujete nesprávnou verzi - pro 64bitové Win7 je potřeba instalovat 64bitovou verzi AutoCADu.Jak otvírat více DWG výkresů v jednom okně AutoCADu.Nezaměňujte spouštění více kopií AutoCADu se zobrazením více položek výkresů v dolním Panelu nástrojů Windows - viz příkaz TASKBAR. Viz podrobněji.Tyto i další tipy najdete v sekci Tipy a triky.
administrator2013-01-04 20:39:05