Zobrazit plnou verzi příspěvku: Učebnice AUTOCADu pro střední průmyslové školy stavební

miavian
22.06.2010, 13:15

Přeji krásný začátek léta a slunný den všem účastníkům konference. Zajímalo by mně, jaké učebnice a případné další studijní materiály se používají pro výuku CAD předmětů na SPŠS a zda jsou přístupné osnovy- Předem děkuji za jakékoli informace.
ZdravíMilan Vichta

Vladimír Michl
22.06.2010, 15:16
Ve spolupráci se SPŠS v Plzni připravuje Autodesk ucelenou nabídku výukových materiálů, které vycházejí z několikaleté zkušenosti SPŠS v Plzni s výukou AutoCADu a Revitu, a  k tomu bezplatné školení pedagogů (předběžný termín – konec srpna, začátek září).
 
Kontaktní osobou je Ing. Eva Fanfulová, zástupkyně ředitele SPŠS v Plzni, případně pan David Palas, ředitel Autodesku.

PepaR
24.06.2010, 09:37
Osnovy žádné nejsou, každá škola k výuce CADů přistupuje individuálně a je nutné rozlišit výuku na školách např. se stavebním a strojním zaměřením.
 
Učebnic o AutoCADu je spousta, ale povětšinou se jedná o hodně obecné manuály, které Vám neřeknou, která funkce jde efektivně využít při kreslení profesně zaměřených výkresů.
 
Pro stavebnictví ale lze nalézt hezká skripta/podklady od paní Novotné a Trnkové naleznete v sekci Výuka, dost praktických informací se dá čerpat i z časopisu DESKA od pana architekta Baldy.
 
Ač jsem hledal sebevíce, tak literatura zabývající se výukou CADů pro stavební obory, byla ještě před pár lety tristní věcí. A až v poslední době se obracejí věci k lepšímu díky snaze a entuziasmu některých lidí Revit Curriculum (pan Vyhnálek), Učebnice Revitu (pan Balda a paní Vinšová).
 
Kdysi dávno vyšel i článek Výuka CAD ve stavebnictví.