Zobrazit plnou verzi příspěvku: Ukládání neukládání...

Otasek
07.03.2005, 14:21
Už několikrát jsem pozoroval podivuhodnou a mě nelogickou věc.
Otevřu nějaký díl (sestavu) provede nějaké změny, pak dám zavřít a na otázku zda ukládat, dám NE... spokojeně zavřu a když znovu otevřu tak tam ty změny jsou provedené !!! doufám že to není nějakou mou vidinou (že mačkám ANO a přitom si myslím že mačkám NE), ale k čemu je tam taková možnost, když to vždycky uloží?!?!?

V posledních verzích AI jsem si všiml, že při zavírání sestav se neustále ptá, co všechno chci ukládat a co ne.. zobrazí se tam taková "tabulka" a tam lze u každého souboru nastavit jestli se uloží či nikoliv (nikdy jsem to nepotřeboval takže nevím, jestli se to náhodou nechová podobně jak píšu v prvním odstavci) - u většiny položek je hodnota ne, a nějaké ulož vše tam není. Většinou zmáčknu, že ANO a doufám, že se sestava zavře, ale ono nic, tak dám zavřít ještě jednou a zmáčknu NE a pak se skutečně sestava zavře. Automatická volba aby se to už neptalo zapnout natrvalo nejde...

Nevím, kdo to vymýšlel a co tím sledoval, ale připadá mě to nějak moc složité a totálně nefuknční. Používám tedy před zavřením raději "uložit vše" a pak se to na nic neptá a v poklidu se to zavře.

Byl bych velice rád, kdyby mě někdo tyto zajímavé fígle a vychytávky vysvětlilOtasek38418.5986689815

Mrázek
07.03.2005, 14:46
Nevím, zda to není tak, že provedete změny v díle, od něhož máte otevřenou sestavu. Pak díl zavřete bez uložení, ale změny v jeho reprezentaci v sestavě zůstávájí a při uložení sestavy se vám nechtěně uloží i díl.
Žiju v domnění, že v tabulce při ukládání jsou hodnoty "ne" u dílů, které se v průběhu sezení nezměnily, "ano" u dílů, u nichž došlo k úpravě. Ale nikdy jsem detailně nezkoumal, zda to tak je ve 100% případů.

Otasek
07.03.2005, 15:35
Jasně, když provedu změnu v dílci otevřeného ze sestavy (popř. upravovaného přes sestavu) tak to chápu, že se uloží když zavřu sestavu a dám ANO, jenže, když dám na vše ne, tak by se nic uložit nemělo. Stačí zkusit vytvořit vazbu v nějaké sestavě a pak ji bez uložení zavřít, vazba je uložena i kkyž jsem to nechtěl.

Hodnoty "ano ne" v tabulce ukládání sestavy, si také myslím, že jsou podle toho jestli "má cenu" něco ukládat, když v tom nastala změna, ale většinou se mi to odmítne zavřít ve stavu, když je všude "ne". Pak je ale značně nelogické, proč se to nevavře. Když dám neukládat, tak se to zavře bezproblémů - mě z toho logicky vychází chyba programátora (chcu ukládat, ale u žádného souboru toto není potřeba, tak nic neudělám x nechci ukládat a nic není potřeba uložit, tak to zavřu) - nemám totiž příliž chuti kupovat další verze jen kvůli tomu, že programátor sesmolí nějakou pitomost a pak to po nátlaku zákazníků opraví a prodají to jako novou verzi místo jako SP