Zobrazit plnou verzi příspěvku: Uložení sestavy

dusek
27.11.2013, 09:05
Dobrý den,potřebuji uložit sestavu, ale nejde mi to. Standartně vyskočí okno Uložit, standartně potvrdím, žádný problém to nezahlásí, ale když následně zapnu doplněk, který vyžaduje předchozí uložení, tak mi to zahlásí chybu, že sestava není uložená. Sestava mi žádnou chybu nehlásí, když dám Přestavět vše, tak to taky žádnou chybu nenajde, zkoušel jsem i Uložit jako, taky bez efektu. Vzhledem k tomu, že to nejde uložit, tak to nejde ani zařadit do Vaultu (předchozí verze již ve Vaultu je). Jednotlivé podsestavy uložiut a zařadit jdou.Pravděpodobně je sestavě nebo v nějaké podsestavě problém, ale tím, že mi to nikde žádný problém nehlásí, tak nevím. Nemá někdo tip jak toto vyřešit? DíkyV. D.

waldosinka
27.11.2013, 09:35
mate nejaky SP? nerobili ste nejake upravy inventoru? neinstalovali ste v poslednej dobe nieco co by vam tento problem mohlo zapricinit?

Vladimír Michl
27.11.2013, 09:41

Jaký je to doplněk? Vypadá to, že něco vám tu sestavu hned po uložení "ušpiní", tedy způsobí modifikaci vyžadující nové uložení. Může to být doplněk, iLogic makro, nebo nějaká chyba v projektu.

dusek
27.11.2013, 09:44
Ano, SP mám, jediné úpravy co jsem dělal, bylo na sestavě. Zkoušel jsem postupně vymazávat podestavy, ale ani když vymažu všechny podsestavy, tak sestava se neuloží. Šlo by to řešit vytvořením nové sestavy, ale já na to mám navázaný složitý výkres a předělat ho by bylo na týden práce.

dusek
27.11.2013, 09:48
Jedná se o CS link, pro export předpokladů, ale nemyslím si, že to dělá on. Když si přepnu strom na záložku Vault, tak vrcholová sestavba je vysvícena červeně a na konci je hvězdička, kdyz dám uložit, tak to jen problikne černě a zase se rozsvítí na červené vysvícení s hvězdičkou. Všechny ostatní podsestavy se po uložení zčerní. Zkoušel jsem i snížit úroveň. Vzniklá podsetava pracuje v pořádku, ale jak sem psal už výše, mám to svázané s výkresem a nemůžu ho dělat znovu.

waldosinka
27.11.2013, 09:48
a predtim to slapalo ako malo? nemoze byt chyba v tom SP? zeby vam tam nieco zblbol?

Ľubomír Pápay
27.11.2013, 10:01
Čo ste konkrétne robil so zostavou alebo partami? Podobne sa to zvykne správať ak mu niečo zmeníte a on o tom "nevie". Viem znie to hlúpo, ale neviem ako to lepšie vysvetliť. Mna sa to tiež pár krát stalo a vždy bola chyba u mňa a nie u neho. Skrátka svojimi "neštandardnými" postupmi som urobil niejaké úpravy "za jeho chrbtom"...išlo hlavne o modifikácie a náhrady partov...

dusek
27.11.2013, 10:09
je to sestava dohořívací komory, která je řízená skeletonem, je to poměrně složitá věc, asi nemá smysl to nějak do podrobna popisovat, ale od posledního zařazení jsem na tom neprováděl nic zásadního, trošku hýbal s rozměry, někde ubral trubku, jinde ji zase přidal a jako bonus sem tam přidal jednu podsestavu. Ona se sestava nejspíš uloží, když tam zůstává ta vložená podsestava. Ona chyba asi bude nejspíš v té vrcholové sestavě, když vymažu všechny podsestavy a zruším všechny vazby, tak že sestava není na ničem vázaná, tak i tak se ta mrcha neuloží, resp. uloží ale tváří se jako neuložená.

waldosinka
27.11.2013, 10:11
a vazne vam tam nevyskakuje-nevyblikuje nijaka chyba? ani ked vsetky podzostavy rozklikate v paneli nic tam nesvieti?... no toto sa mi este nestalo :D vacsinou sa riesi to ze vyskakuje hlaska pri ulozeni... este ma napadla taka vec ci sa nejakou klavesovou skratkou nevypalo oznamenie o ulozeni... teda to okno

waldosinka2013-11-27 10:21:13

Navara
27.11.2013, 11:17

Párkrát už jsem podobné chování viděl.Pomohlo uložit pomocí VBA. Do konzoly VBA zkopírujte a spusťte následující jednoduché makro[CODE]Sub SaveActiveDocument()    Call ThisApplication.ActiveDocument.SaveEnd Sub[/CODE]

Cheff
27.11.2013, 11:32
Zhruba před rokem jsem řešil podobný problém (nemohl jsem se dostat do rozpisky) - rozumný způsob opravy jsme nenašli (pomáhal nucený zápis do iVlastností, který donutil sestavu/díl uložit - resp. do všech podřízených dílů), ale bylo to velmi nepředvídatelné a časově náročné (jeden den se Rozpiska povedla otevřít jiný ne) - přesnou příčinu jsme nenašli (též se jednalo o vrcholovou sestavu bohužel s mnoha výkresy)

dusek
27.11.2013, 12:58
Tak buďto to dělám špatně, nebo to nefunguje.Můj postup byl následovný. V kartě nástroje jsem spustil Editor VBA. Zde jsem si vytvořil v záložce Modules novou položku (Module1), do ní jsem nakopíroval obsah. Zavřel jsem to a přešel zpět do Inventoru, Zde na kartě Nástroje jsem spustil příkaz Makra, v okně jsem našel makro Module1 a spustil ho. Proběhne proces ukládání, vzhledově proběhne to same jako při normálním ukládání, ve stromě v záložce Vault je Sestava erveně, krátce problikne na černou, ale nakonec opět zůstane červená.

waldosinka
27.11.2013, 13:47
este ma napadlo, nemate ulozene automaticke ukladanie? alebo nemoze byt nieco prenadstavene vo vernosti u objektoch poznamok alebo v percentach inkrementálneho ukladania ?

dusek
28.11.2013, 16:16
Tak jsem našel chybu, problém byl s iLogic pravidlem. Máme pravidlo na výpočet hmotnosti. U ostatních sestav toto pravidlo funguje, když jsem u něj vypnul aktivaci po uložení, tak se sestava uloží a zařadí. Proč to dělá tu chybu netuším, ale primární problém se vyřešil.