Zobrazit plnou verzi příspěvku: umístění nadstavbových aplikací

Ferdinand
03.01.2008, 11:51
Je výhodnější (čím a proč) umístit náma vytvořenou nadstavbu k základnímu "čistému" AutoCADu na společný server, který není náš majetek, spravují ho "specialisté IT" (4 lidi), kteří o AutoCADu ví pouze tolik, že existuje, nemáme na něm administrátorská práva (AW) ale pouze uživatelská; anebo ji mít nainstalovanou na každém PC u každého uživatele sólo, na nichž máme (dle domluvy s IT) AW nastavena? Jestli by to ovlivňovalo třeba rychlost práce (přístupové časy)? Osobně bych upřednostnil tu první možnost (jednoznačná kontrola/aktualizace/správa, nezapomene to někdo zkopírovat "k sobě" atd...), ale pro uvedené omezení provozujeme místně.

Vladimír Michl
03.01.2008, 12:04
Na to asi není jednoznačná odpověď - záleží na typu a způsobu práce dané aplikace. Pokud jde jen o načtení programových modulů (LSP, ARX, DLL) a menších knihoven/šablon, pak umístění na síti je asi nejvýhodnější a časově vás nebude brzdit.
Pokud ale aplikace zapisuje či modifikuje vlastní soubory či má uživatelské konfigurace ve své programové složce, může být lépe (výkon, přístupová práva) ji rozinstalovávat na jednotlivé stanice.