Zobrazit plnou verzi příspěvku: úprava rodiny razítko

Jiří Drbohlav
18.07.2008, 10:41
Dobrý den,
v Revit Architecture 2008 si chci upravit razítko.
V nástroji úpravy rodiny si chci přdat proměnný parametr (abych mohl přepisovat hodnotu přímo na výkrese) např. Archivační číslo.
Když dám nástroj Popiska tak si tam můžu vybrat možnost Přidat parametr........zde pak mám jedinou možnost Typ parametru (sdílený parametr ODBC). Když dám procházet abych mohl přidat parametr tak mám vyhledat soubor sdílený parametr kam se parametr připíše, ale nevím který.
Mohli byste mi prosím poradit, který soubor mám v počítači hledat.
Když si dám vytvořit vlastní sdílený parametr (jako nový soubor), tak pak hodnota v razítku není přepisovatelná a po kliknutí na razítko se objeví červený otazník. Respektive jestli nevíte kam mám nový mnou vytvořený sdílený parametr nahrát.
 
Díky
 
 

statecny
18.07.2008, 11:59
Soubor sdílených parametrů je textový soubor (*.txt) a nutně ho na počítači mít nemusíte. Pokud máte naistalované české knihovny, hledejte v adresáři CZ knihovny\Sdilene parametry. V opačném případě si jednoduše tento soubor vytvořte (v dialogu Upravit sdílené parametry máte dvě volby. "Procházet", která slouží k nalezení existujícího souboru a "Vytvořit", pomocí které si tento soubor vytvoříte.
Po načtení razítka do projektu ještě musíte tento sdílený parametr přidat do projektu - menu Nastavení->Parametry projektu. V poli Kategorie vyberte buď Informace o projektu, pokud má být hodnota stejná pro všechny razítka nebo vyberte kategorii Výkresové listy, pokud hodnotu budete chtít měnit.

Balda
18.07.2008, 12:00
Posílám odkaz na článek, který tvorbu vlastního pole v popisce s parametrem popisuje.http://www.autodeskclub.cz/Club/Article.aspx?article=8d091c22-7858-4aa0-ab48-96ab5e8d6af4

Jiří Drbohlav
18.07.2008, 12:23
Dobře děkuji, dobrá věc se podařila.
 
Prosím ještě o upřesnění.
Razítko funguje pouze v tom projektu v kterém byly přidány parametry. Např zmiňované archivační číslo. Razítko funguje i bez toho textového souboru sdílených parametrů.
1)Takže když projekt s načteným novým razítkem a s přidanými parametry si někdo otevře na svém počítači tak to bude fungovat.
Stejně tak když smažuju ten textový soubor tak razítko bude stále fungovat. To jsem si vyzkoušel.
 
2)Když si chci načíst rodinu nového razítka do projektu tak budu muset znova přidat parametry aby razítko fungovalo, je nějaká možnost přidat parametry rovnou do rodiny, abych se vyhnul této zbytečné práci? 
Příklad ze života: razítko jsem zkoušel vytvořit v samostatném souboru jako pokus, tam jsem ho vytvořil a chci ho vložit jako novou rodinu do jiného projektu.
 
 
Je možné vytvořit si nějakou šablonu výchozího souboru s připravenými rodinami, které jsem si vytvořil, styly čar, názvy pater atd. Například ještě vlastní fázování apod. Tím by se odstranil i problém výše zmíněného razítka. Určitě by to šlo přes výkres např. nazvaný např.  Výchozí který by se dával uložit jako..... ale to bych bral jako krajní možnost.
 
DěkujiJiří Drbohlav2008-07-21 10:47:28