Zobrazit plnou verzi příspěvku: Uživatelská menu

gadael
20.06.2012, 10:10
Zdravím,vytvořil jsem si v CADu pomocí CUI novou kartu, do které jsem si vytvořil nové panely, do kterých jsem si vytvořil nové příkazy (namapoval jsem na ty tlačítka volání vlastních funkcí napsaných v autolispu). K těm příkazům jsem si vytvořil vlastní ikonky.Teď mi jde o to, zda mohu tuto vlastní kartu nějak extrahovat třeba do dávkového souboru, který bych předal někomu jinému a on si na vlastním CADu jednoduše vytvořil tu kartu taky - prostě nějaký export části menu do autolispu.Díky moc, Honza

PepaR
20.06.2012, 10:26
Ano můžete, postačí když si tyto příkazy uložíte jako samostatný CUI, resp. CUIX soubor. Ten je de facto zip souborem obsahujícím definice menu, ikonek, atd.

gadael
20.06.2012, 10:42
Díky za odpověď - a to takto mohu exportovat pouze tu svou část menu anebo musím vždy celé?

alfred
20.06.2012, 10:55
Neupravujte si standardní menu. Při každé aktualizaci programu o to můžete přijít. Vytvořte si vlastní menu (vlastní samostatný soubor CUIx), které si upravujte dle libosti. Nejlépe je, pokud je menu i ve vlastním adresáři (stačí tento přidat do prohledávaných cest). Pak je i snadná přenositelnost na jiné PC.

gadael
20.06.2012, 11:11
Vytvořil jsem si tedy nový cuix soubor a přetahal jsem do něj svou kartu + všechny panely pod ní. Stačí to? Když toto předám někomu jinému tak to bude ok?Omlouvám se za nezkušennost, nikdy jsem to nedělal.Díky moc.

PepaR
20.06.2012, 11:11
Nemáte zač. Je to přesně jak píše alfred, vytvořte si menu vlastní, usnadníte i tak budoucí migraci/přenos nastavení. Podobně je děláno i GGmenu.Vlastní samostatný soubor pak načítáte jako Částečný soubor uživatelských úprav, viz obrázek: 


rychetsky
20.06.2012, 12:04


Ten částečný soubor je šikovná věcička. Já jsem to vždy řešil úpravou hlavního acad.cuix, ale tohle je mnohem lepší. Především proto, že to může být na síti a přístupné více lidem. Jen mi tam chybí možnost sdílet "Místní nabídky" a "Akce dvojitým kliknutím". Pokud jsem to ovšem pochopil správně, tak ten Částečný soubor je schopen sdílet pouze Ribbony nic jiného. Takže pokud chci sdílet například "Akce dvojitým kliknutím", tak mi stejně nezbude nic jiného, než to přetáhnout natvrdo do acad.cuix Nebo se pletu?

Seiner
20.06.2012, 12:33
[QUOTE=gadael]Vytvořil jsem si tedy nový cuix soubor a přetahal jsem do něj svou kartu + všechny panely pod ní. Stačí to? Když toto předám někomu jinému tak to bude ok?

Omlouvám se za nezkušennost, nikdy jsem to nedělal.

Díky moc.[/QUOTE]

Píšete, že máte definovány vlastní příkazy v Lispu a vlastní ikony - ty musíte samozřejmě nějak taky dostat na ten druhý počítač (nebo nastavit cesty v síti apod.)
(tedy, pokud se odkazujete na externí lispové soubory - pokud máte lispové výrazy přímo v definici tlačítka, tak potřebujete jen ty ikony)Seiner2012-06-20 12:44:03

Seiner
20.06.2012, 12:41
[QUOTE=rychetsky] Ten částečný soubor je šikovná věcička. Já jsem to vždy řešil úpravou hlavního acad.cuix, ale tohle je mnohem lepší. Především proto, že to může být na síti a přístupné více lidem.
 
Jen mi tam chybí možnost sdílet "Místní nabídky" a "Akce dvojitým kliknutím".
 
Pokud jsem to ovšem pochopil správně, tak ten Částečný soubor je schopen sdílet pouze Ribbony nic jiného.
 
Takže pokud chci sdílet například "Akce dvojitým kliknutím", tak mi stejně nezbude nic jiného, než to přetáhnout natvrdo do acad.cuix
 
Nebo se pletu?[/QUOTE]
?? Částečný soubor úprav umí vše, jak hlavní.

Seiner
20.06.2012, 12:46
Ještě lepší mi v prostředí firmy přijde nastavit cestu k souboru úprav společnosti. To pak do toho nemůže nikdo šťourat...

splonk
20.06.2012, 14:04


Pesne tak...A aby to cele fungovalo jak na firmeni siti tak i napr. doma na NB tak je nejlepsi:Vytvorit si disk (fyzicky nebo virtualni) de si nejak logicky umistim svoje upravene CUIX, LIN, PAT, LISP,......V Options nastavim cesty tak, aby mi vsechno fungovaloV Options vyexportuju profil obsahujici toto nastaveni...Pak, kdyz to chci dostat do jineho PC (site) staci vytvorit tento systemovy disk, nakopirovat potrebne soubory, do autoCADu naimportovat pozadovany profil, na plose si vytvorit ikonku ktera spousti tento profil... a jetoPOZNAMKA... vsechny tyto veci vzdy obsahuji par figlu apod. ktere je potreba odchytat - ic sloziteho ale neni...POZNAMKA II... Toto vsechno lze zautomatizovat vytvorenim davky (kopirovani, napojovani disku,..) a lispu v CADu (import profilu)...:-) ZdravimJASponza

rychetsky
20.06.2012, 14:20

[/QUOTE]
?? Částečný soubor úprav umí vše, jak hlavní.
[/QUOTE]
 Umí to v sobě uchovat, ale nelze to pak integrovat pomocí funkce "upravit prac. prostor". Tam mi to nabízí pouze volbu Ribbonů. Viz přiložené fotografie.   

PepaR
20.06.2012, 14:22


[QUOTE=splonk]Vytvorit si disk (fyzicky nebo virtualni) de si nejak logicky umistim svoje upravene CUIX, LIN, PAT, LISP,......[/QUOTE]Nu u dílčích PAT souboru a jiných souborů to bude fungovat, ale jak to prosím řešíte ve firemním prostředí se sdílením acad.pat a acad.lin?
PepaR2012-06-20 14:24:02

Seiner
20.06.2012, 14:50
[QUOTE=rychetsky] [/QUOTE]
?? Částečný soubor úprav umí vše, jak hlavní.
[/QUOTE]
 
Umí to v sobě uchovat, ale nelze to pak integrovat pomocí funkce "upravit prac. prostor". Tam mi to nabízí pouze volbu Ribbonů.
 
Viz přiložené fotografie.
 
...
 
 [/QUOTE]

Domnívám se, že úpravou pracovního prostoru si určujete, které nabídky, panely nástrojů resp. pásy karet s kterého uživatelského souboru úprav budou použity. Ale např. klávesové zkratky prostě po nadefinování v částečném souboru a načtení se přidají a volbou pracovního prostoru je neovlivníte.
Já mám například dodefinovány klávesové zkratky, které AutoCADu posílá jiný program a funguje to v pohodě. DO ORIGINÁLNÍHO CUIX ZÁSADNĚ NESAHÁM.

splonk
20.06.2012, 15:27

[QUOTE=PepaR]
Nu u dílčích PAT souboru a jiných souborů to bude fungovat, ale jak to prosím řešíte ve firemním prostředí se sdílením acad.pat a acad.lin?
[/QUOTE]
 DD"Myslim" ze zpusobem obdobnym :-)... vizte prosim obrazek... Slozka v PRVNIM radku obsahuje soubory acadiso*.lin *.pat a par dalsich (nezbytnych) ... A funguje to!PS. Seznam cest k souborum znazornen na obrazku neni kompletni... ve skutecnosti je o neco delsi :-)ZdravimJASponza