Zobrazit plnou verzi příspěvku: VectorWorks vs. TurboCAD

idcz
26.01.2009, 12:20

Zdravím.Chtěl jsem se zeptat, zda někdo nemá zkušenosti s VectorWorks. Docela mě zaujal, ale nikdy jsem neměl možnost ho vyzkoušet.Díkidcz2009-01-26 21:24:19

Rostislav Říha
26.01.2009, 17:33
před strašnou spoustou let jsem v tom kreslil, tehdejsi dojmy byly:
- velmi intuitivni
- dobra interoperabilita s microstationem (skici ve vw, dalsi v us)
- bezchybne (narozdil od -nejen- tehdejsiho autocadu) fungujici pokladani vrstev pres sebe (napr. vysrafuju koupelnu a pres srafy polozim WC misu, ktera zakryje sraf, pak doplnim popisek, ktery si okolo sebe "vyzere" potrebne misto jak z dlazdicek, tak z WC misy)...vse funguje i po novem otevreni vykresu, posunu kterekoli z entit...
- dobra podpora v anglosaskych zemich (coz se vam, koukam, hodi:)
- tehdy to neumelo poradne 3D
- "minoritni" reseni: profesionalni standard byl a je bud ACAD+neco, nebo Archicad, dnes uz i revit...microstation uz asi dnes pro architekta ani ne... VW bylo tehdy takove levnejsi horsi cosi...ani v te firme, co jsem delal, to nebrali moc vazne a spis prechazeli jinam.

idcz
26.01.2009, 21:23
Děkuji moc za info.Já na VW přišel úplně náhodou, když jsem hledal vhodný CAD pro interior design (vice zde: http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=7972&PID=40241#40241 ). A docela mě zaujal. Potřebuji totiž CAD, který je určený pro stavaře, ale zároveň by byl schopný pomoci třeba i při návrhu atypického nábytku či zařízení. Vlastně hledám CAD pro architekty se "strojarským" modelářem:-)Asi nejvíc mě zaujal právě VW a TurboCAD. U obou mám ale trošičku strach z jednoho. Oba mají totiž výhodu a zároveň nevýhodu v tom, žen jsou univerzální. A tak se bojím, aby to nebylo něco ve stylu "od každého trošku, ale dohromady nic". Ale nejsem stavař a můj obor nevyžaduje složitou výkresovou dokumentaci a ani nějak složité modelování. Ale výsledkem mé práce jsou vždy výkresy (jednodušší):-)Nebo poradil by někdo nějakou kombinaci? Cena tak +- 50tis.

Rostislav Říha
27.01.2009, 05:51
pokud nabytek a vami dany rozpocet, tak bych byt vami volil kombinaci http://www.rhino3d.com/ na navrh + modelovani + rendering a autocad lt na dokumentacim tvorbu detailu atd.