Zobrazit plnou verzi příspěvku: Velikost oken

PepaR
27.12.2006, 18:39
Tak a do třetice všeho dobrého, nejde mi  než pozeptat se o zkušenosti s okny v Revitu. Ze stavařského hlediska bych při vložení rodiny okna a zadání jeho šířky, výšky, že se mi vloží okno a vytvoří otvor o zadaných rozměrech okna, ale ono ne... ono se v rodinách nastavuje šířka/výška výplně a k tomu se připočte ještě tloušťka rámů.
 
Prostě mi vadí, že tvůrci rodiny oken nemyslí moc stavařsky a o nějaké modulové koordinaci asi nemají ani páru, vždyť okno se přeci odjakživa zadávalo a kótovalo jako rozměro otvoru a šířky rámů s epřeci uvažovaly jakoby dovnitř těchto rozměrů.
 
Proto bych se rád zeptal a zároveň i požádal zda někdo nemá vytvořenu rodinu oken, kterou by poskytl  a která by se chovala více stavařsky.

Petr Bláha
27.12.2006, 18:53
To je bohužel obecný problém, že spousty rodin tvořili buď ti, kteří mají jiné zvyklosti (typicky jiná země) nebo někdo, kdo zase moc neví, jak to má být správně (ti zase umí dobře Revit a mohou dělat ty rodiny) ... není to jednoduché :-).

Pokud použijete okna z českého prostředí (předpokládal bych to), tak ta jsou řešena správně.

PepaR
27.12.2006, 19:04
No české prostředí mám, ale jedinou českou knihovnu, kterou jsme tam nalezl jsou CZ Sablony. Je možné, že ty knihovny je nutné nějak zkonvertovat... až teď jsem našel odkaz a jakous takous zmínku o konverzi. Myslel, jsme že instalace od fy Xanadu již vykoná vše sama :)
 
Nicméně přesto to neřeší problém jak nasatvit relativní souřadný systém?
 
PS: Díky za rady a tipy pane Bláha

Petr Bláha
27.12.2006, 19:22
To neřeší a tento dotaz se na to také neptal (ten relativní souřadný systém) ... máte to v jiném vlákně.

Konvertovat není nic třeba. Na instalačním CD každé češtiny je soubor knihoven, který se automaticky nainstaluje. Knihovny se (pokud to nezměníte) nainstalují na českých Win do těchto adresářů:
R9.0 = C:\Program Files\Revit 9 CZ\CZ Sablony
R9.1 = C:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\Autodesk\Revit Building 9.1\CZ Sablony

Jinak ty fungující okna jsou také v šabloně C:\Documents and Settings\All Users\Data aplikací\Autodesk\Revit Building 9.1\CZ Sablony\CZ Sablona R91a.rte, která se načítá při otevření Revitu (pokud to nezměníte; analogicky je pro R9).

=> Ještě jsem zapomněl. Kam se daný Revit odkazuje na šablony a rodiny najdete v nastavení Revitu ... Nastavení => Možnosti... => záložka Umístění souborůPetr Bláha2006-12-27 19:29:08

PepaR
27.12.2006, 19:32
Omlouvám se s tím souřadným systém, je to jak jste již psal, spletl jsem vlákno.
 
S těmi knihovnami máte pravdu též, myslel jsem, že je nutné je načíst a nevšiml si roletky s již načtenými okny/prvky, která je velká jak vrata od stodoly ;)