Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vidělné neviditelné těleso na vykrese

maiklss
05.08.2020, 07:41
Dobrý  den jak muzu nastavit natvrdo neviditelnost podsestav ve vykrese? Mám  univerzlani  vykresy a pokud u jendoho dilce třeba upravim pole komponenet tak  ty nové dílce co vzniknou jso videt i kdyz  sestava v které se vyskytují  nema ji byt vubec viditelné.

horalek
06.08.2020, 13:02
Podle toho co píšete, by měly pomoci Reprezentace pohledu.Vytvořit Reprezentaci pohledu v sestavě (např. Pohled1)Na existujícím výkrese pak zvolte "Použít reprezentaci návrhu" a zapněte asociativitu.Pokud pohled vytváříte, zrovna zvolte onu Reprezentaci návrhu a zapněte "asociativní" (ikonka řetízku)

maiklss
07.08.2020, 11:05
No to vim ale ja pokud mam prece v pohledu nastavenou  ze podsestava je neviditelná ve stromu  v idw   tak proc vidim na vykrese nejakou jeho sučást?to je spis chyba inventoru ne?   

horalek
07.08.2020, 12:04
zda to chyba je či není, to je asi na diskusi. V tomto případě je to spíše vlastnost. Autodesk se rozhodl, že nově přidané součásti budou viditelné. Pokud chcete zachovat asociativitu, prostě ji zapněte. Na druhou stranu, pokud jste přesvědčen, že je to chyba, doporučuji doplnit na Inventor Ideas, který je k tomu určen. Pokud bude mít váš požadavek dostatek hlasů jiných uživatelů a nebude to mít vliv na funkčnost jiné části Inventoru, je pravděpodobné, že to Autodesk změní. 

rys-kt4
08.08.2020, 10:46
Něco jako vlastnosti výskytu Inventor asi nemá, to už nevím - (lze nastavit chování/zobrazení dílů a podsestav v nadřazené sestavě a ve výkresech)V opačném případě bych si pomohl tak, že podsestavy které nechci zobrazit označím jako referenční, nepostačí li vám pohledové reprezentace.Tedy v případě, že ve výkresu reference nezobrazujete! To ale u vaší automatizace asi nehrozí.Pak se mi nezobrazí ani nové díly.Navíc zapnutí/vypnutí reference lze dobře obsloužit iLogicem.Práci s referencemi není nutné opomíjet.Jinak pochopit váš požadavek dá občas práci...... 

maiklss
09.08.2020, 10:51
Referenci nelze použít.  Jedná se o sestavy z kterych pak  exportuji kusovníky a pokud dam referencí tak  se mi  dilce neobjeví v kusovnících:( Vysvětlím přesně o co jde na daném příkladu.   Mám sestavu kompletního vytahu a v řezech chci ukazat montérům jak bude vše sestaveno  bez zbytečnách  věcí co v pohledech nepotrebuji. V pohledech vypínám viditelnost jednotlivých podsestavy aby byl výkres prehledný.  Je právě problém ten že pokud vypnu viditelnost podsestavy tak po upravě podsestavy doplnění komponenty  se právě ta komponenta objevi v pohledu i  kdyz nadřazená  sestava ma atribut nebyt vidět v daném pohledu.  maiklss2020-08-09 11:11:40

rys-kt4
09.08.2020, 16:57
Hmm, toto Solid Edge bohužel na rozdíl od Inventoru umí velmi dobře. Má v těle naprosto vynikající správu dat.To ale není důvod měnit CAD!Pakliže zbývají pouze pohledové reprezentace, bude tedy problém v jejich aktualizaci.Je li to tedy potřebné, bude asi lepší než čekat na reakci Autodesku, vyzkoušet aktualizaci pohledových reprezentací jednotlivě před uložením, nebo před tiskem např. pomocí iLogicu. Je to mocný nástroj.Myslím že si s ním docela tykáte i když to jednoduše nevypadá. Možnosti toto zprogramovat musí existovat.Tuto zkušenost k automatizaci postrádám, aktualizace pohledových reprezentací šlo zvládat jakž takž obstojně i růčo.Zde bylo ale správně řečeno, je to vlastnost Inventoru obecně nevadící. Vše lze ale nějak obejít.Případný úspěch by mne docela zajímal.

horalek
09.08.2020, 18:16
Od toho co potřebujete jsou právě reprezentace pohledu. Zapněte asociativitu s výkresovým pohledem, bude to fungovat přesně tak, jak potřebujete.