Zobrazit plnou verzi příspěvku: videomateriály

Vladimír Michl
14.11.2005, 13:25
Měli byste zájem o publikování krátkých několikaminutových web-videopásem (AVI/WMV) představujících jednotlivé funkce Revitu, jeho srovnání s ADT, tipy pro práci, apod.? Popř. i o web-videa většího rozsahu nahrazující školení?

Petr Bláha
14.11.2005, 14:07
Hezký den. Určitě by to mělo smysl, ovšem je otázka, jak to bude vypadat. Pokud se nemýlím něco takového je např. v AutoCADech, kde něco se použít dá, ale něco je opravdu strašné. Např. takové "Co je nového" je dost děsivé. Nevím jestli jsem tak hloupý já, ale připadá mi to celkově nedotažené a vůbec se z toho nedozvím nic podstatného a konkrétního.
Dobré by byly asi okruhy na složitější téma. Tahat stěny a do nich vkládat okna zvládne každý, ale taková tvorba schodišť, složitější střechy, atd...
Jinak z hlediska placení je to přímo úměrné kvalitě materiálu a pokud by to k něčemu bylo, myslí si, že není od věci i za to něco dát. Je pro mě mnohem jednodušší zaplatit uživatelům e-learningový materiál a nechat na nich samostudium (samozřejmě je kontrolovat), než-li je posílat na školení. To je vždy obrovský časový problém, každému se to hodí jinak, každý má jiné tempo chápání a pod. Ono celkově by také pro začátek stačilo, pokud by se Autodesk obtěžoval s přeložením "videí" a e-learning materiálů (co již má např. pod Subscription) do CZ. Bohužel pro většinu uživatelů je ještě anglický materiál o úplně cizí věci dost problematická záležitost a v konečném výsledku to nemá kýžený efekt.
U web-videí je to i otázka technického provedení. Některé streemovací technologie přinesou více komplikací než-li efektu.

Také by se hodil nějaký rychlý konkrétní přehled o tom, co je upravováno/nového mezi buildy Revitu, případně i verzemi (co, kde, k čemu). Je sice marketingový materiál Autodesku o novinkách, ale tam je to jen obecně a kromě toho, že je to zase "Better for Your Bussines", moc konkrétního nezjistím. Najít přímo co se změnilo/upravilo/vylepšilo, je dost práce a člověk na to někdy ani nepřijde. K úpravám mezi buildy se myslím nevydává vůbec nic - kdo hledá najde (možná).