Zobrazit plnou verzi příspěvku: viditelne hrany v pohladoch

mirecc
02.05.2012, 20:16
Zdravim, potreboval by som poradit, v pohladoch mi zostavaju viditelne horizontalne hranice podlahy a steny, aj ked su zarovnane a z jedneho materialu, niekde aj zvile spoje stien, nieje to vsade preto predpokladam ze sa niekde nastavuje ale neviem to najst, ani na fore som to nenasiel. Skusal som to pomocou Linework-u ale tadial cesta asi nevedie. Pohlady su v rezime "Skryta hrana".  Revit 2011.Dakujem za pomoc.

PepaR
03.05.2012, 06:51
Dobrý den, zkuste prosím u daných prvků spojit geometrii.

Peter Jirat
03.05.2012, 11:26


Přesně tak, zas naopak dvě střešní konstrukce, které se protínají, nezobrazí společné hrany do doby než jejich geometrii spojíte. Takže někdy musíte dvě konstrukce spojit, abyste společnou hranu získali, někdy spojit abyste společnou hranu skryli :-)

mirecc
03.05.2012, 19:16
Dakujem za rady,

spajanie som skusal uz predtym ale nepomahalo a hrany sa stale zobrazovali, ale ked tak radite tak som to skusil na mensom fragmente, spajanim a rozpajanim stien a dosiek a spajanim vstkeho so vsetkym a spajanim stien roznym sposobom (nechapem preco po spojeni dvoch stien spojenych pomocou nastroja prodlouzit do rohu je nutne tento roh upravit pomocou nastroja spoje sten aby sa v pohlade nezobrazovala vnutorna hrana, pritom na opacnom konci objektu tento problem nevznikol) sa mi podarilo vycistit pohlady.Neviem si celkom predstavit ako by som obchadzal kazdy spoj hovc len na 4 podlaznej bytovke so 4 bytmi, robim nieco zle ked mi vykresluje hranu aj nepriek tomu ze vsetky prvky su v jednej rovine?Dakujem

Peter Jirat
04.05.2012, 12:41


Některé věci dělá R automaticky (napr. nabízí připojení stěn k podlahám/stropům o patro výše), některé je potřeba dělat ručně. S výhodou lze použít vícenásobné připojení. Ono ta ruční práce má mnohdy i své výhody, stane se že někdo posune jednu zeď proti druhé i o min vzdálenost, není to moc vidět, ale i po spojení se čára styku neztratí - a to je signál nějaké nepřesnosti. Jinak spojovat a řešit věci, které jsou vidět - řešit všechna spojení a všechny Warning Review jen tehdy, když není co jiného dělat.