Zobrazit plnou verzi příspěvku: viditelnost modelu v sestavě

lukasek
14.11.2007, 10:33
Dobrý den,
Mám problém s exportem souboru step do INV. 2008 resp. s jeho následným použitím v sestavě. Po exportu se vytvoří model (oranžový a poloprůhledný-většinou plochy). Průhlednost ani barvu není možné změnit. Hlavní problém mám při jeho vložení do sestavy, ve které vůbec se nezobrazí. Při editaci přímo v sestavě se zobrazuje. Nevíte někdo jak udělat toto těleso viditelné v sestavě?
Možné řešení nabízí typ 4216 (převedení geometrie na 3D náčrt), které je však k velikosti modelu nevhodné.
Předem děkuji za radu.

Tomáš
14.11.2007, 10:44
Možná bude třeba sešít nějaké plochy? Zkuste to nebo to pošlete.

lukasek
14.11.2007, 12:25
Díky vaší reakci už to vidím.
Plochy není možné sešít ani jinak upravit. Exportované prvky (tělesa a plochy) jsou konstrukční. Tyto konstrukční prvky u export. dílu v sestavě vůbec nejsou (zmizely). A když v sestavě nejsou, tak nemohou být viditelné.
S tím se zřejmě nedá nic dělat.

Kane
14.11.2007, 19:11
Nedávno jsem řešil podobný problém, použil jsem součást z katalogu uloženou snad jako *.igs či jak to je. V sestavě se jevila jako konstrukční a tím pádem nebyla na výkrese vidět. Probkém sem musel vyřešit vymodelováním nové součástky podle vzoru což jistě není nejlepší ani nejrchylejší řešení, nicméně na nic lepšího jsem nepřišel. S formátek *.step sem problém neměl nikdy, vždy se zobrazil bez problémů (Krom toho že byl třeba model z jedné strany "průhledný", naštěstí ze směru který v sestavě není vidět a nehraje žádnou roli). Pokud s tím máte někdo zkušenosti jak to tento problém vyřešit trošku více profesionálně, rád se přiučím.

Rumisch
15.11.2007, 13:31
Takymto modelom je najlepsie sa vyhnut a prekreslit ho v Inventore. Vznikaju problemy pri ukladani zostav ( dlho mu to trva), regeneracii  idw, alebo vyhlasuje chybove hlasenia pri rezoch a pohladoch, skratka ziadna ciara nesmie pretinat tento diel. Problem nenastane hned, zacne trebars prechodom na inu verziu instalovanim HotFixu alebo ServisPacku.