Zobrazit plnou verzi příspěvku: Viditelnost osnovy v pohledech

Kroupik
11.05.2014, 11:33

Dobrý den, jsem úplný začátečník, tak prosím o schovívavost :-). Vynesla jsem poměrně složitou osnovu objektu. Do ostatních pohledů se mi daří zobrazit pouze vodorovné a svislé osnovy, případně ty, které jsou jako zalomená čára, její jedna část je vodorovná nebo svislá, zbytek osnovy (šikmé čáry se mi v jiných pohledech nezobrazují). Ve volbě přenést rozsah srovnávací roviny mi tyto pohledy vybrat nejdou. Chápu, že v pohledech bočních to asi dost dobře nejde, ale proč to nejde do 2.NP, když v prvním to mám bez problému? Díky moc za radu.

PepaR
11.05.2014, 20:44
Dobrý den,příčinou může být buď skrytí dané kategorie skrze viditelnost (VG) nebo je možné, že nemáte osnovy povytaženy do uváděného podlaží. Zkuste si prosím zobrazit řez a v něm osy osnovy, a třeba bude problém právě tam.
PepaR2014-05-12 18:30:32

Kroupik
12.05.2014, 15:59
takže asi musím vytvořit pohled nebo řez, který bude rovnoběžný s tou částí objektu, kde jsou osy šikmé, že? Jelikož já je zatím v těch co mám nevidím. Nejde to nastavit i jinak? Nějakým parametrem?

Peter Jirat
12.05.2014, 16:08
Přesně tak, ty šikmé osy musí být kolmé na rovinu pohledu/řezu. Jinak by se musely zobrazit jako nějaká plocha (protože ty osy jsou skutečně brány jako plocha).Na to žádný parametr nepomůže :-(

Kroupik
12.05.2014, 17:13

myslela jsme třeba v půdorysu tu osu označit a zadat, v kterých půdorysných pohledech bude... budu holt muset udělat ty šikmé pohledy, každopádně díky moc!!!

IvanaV
12.05.2014, 18:29
Dobry den, pokud osnovy nejsou videt ve 2.podlazi, protoze jsou nizke, jde to jeste jinak - zmenit vysku osnov v pudorysu, tak jste ctela puvodne. ALE JDE TO JENOM PRO NEZALOMENE OSNOVYOsnovy/grids se vytvareji na vysku existujicich podlazi/Levels. Kdyz jsou jenom 2, bude na vysku 2 podlazi. Daji se ovsem nastavit pres Scope Box, nevim jak je cesky (v ribbonu View/Pohled je to podsledni nastroj v casti Create/Vytvořit?). Scope box slouzi prave k nastaveni a viditelnosti osnov a casti objektu, sekci budovy.Takze si vytvorte v pudorysu velky/vysoky Scope Box, ktery bude kolem vsech osnov; v pudorysu to bude obdelnik. Vyska se zadava na radku moznosti pod ribbonem. Pak vyberte vsechny nizke cary osnov a dejte jim ve vlastnostech ten novy Scope Box (tedy potrebnou vysku). Osnovy se roztahnou podle rozsahu Scope Boxu. Aby byly videt i v jinych pohledech, musite jim ten scope Box z vlastnosti hned zase zrusit (zadat "zadny").Bohužel zalomené čáry osnovy Scope Box nemají - alespoň verze 2014 :-(

Peter Jirat
13.05.2014, 12:25
Ono to bude trochu jinak, i v bočních pohledech se zobrazují zalomené (i vícekrát) osy, ale musí mít koncový či počáteční či alespoň jeden kus kolmý na pohled (sice je z toho trochu hokej, máte pak dvě bubliny se stejným číslem).Scope box je ale dobré nastudovat, hodí se v mnoha případech.Proč ale nevidíte tu samou osu v 2NP, když je i v 1NP, je špatně (pokud tomu dobře rozumím). Chtělo by to kus projektu.