Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vizualizace v Revitu

Balda
06.03.2012, 20:49
Zase jedna teoreticko-výzkumná otázka pro uživatele Revitu :)Jak moc a pro jaké účely používáte vizualizační nástroje v Revitu?Zajímá mě jestli vůbec v Revitu vizualizace děláte nebo neděláte nebo model exportujete do MAXe? Chtěli by jste, ale nanašli jste čas se vizualizace naučit? Spíše rendrujete exteriér nebo interiér? "Bojujete" s osvětelním, vlastními materiály, s kamerou, s nastavením pozadí, s nedostatkem vhodných stafážních objektů apod?Beru jakékoliv i jednoslovné odpovědi :)


jirka.h
07.03.2012, 08:23


V Revitu děláme POUZE vizualizace a studie, pro všechno ostatní se nám jeví stále výhodnější holý AutoCAD. Exteriéry buď renderujeme přímo v Revitu nebo teď stále častěji dokonce nerenderujeme vůbec, ale používáme klasické stínované zobrazení s antialiasingem a okolními stíny. Výsledek je často lepší než po renderu, o rychlosti nemluvím . Interiéry se nám v Revitu nepodařilo vyrendeovat pořádně vůbec, používáme nástroj pro převod do Artlanisu a renderujeme to tam. Výsledek je úplně někde jinde, ale dá to dost práce.Co mě ale hodně mrzí je přechod na RPC stromy. Dříve byly v Revitu skutečné modely stromů se svým vlastním editorem, ve kterém šlo vytvořit v podstatě jakýkoli vlastní strom, keř apod. a který vygeneroval z jedné definice pokáždé jiný skutečný 3D strom. Nynější RPC stromy jsou hodně omezené, součástí Revitu jich je pár, mají placaté stíny a pouze boční pohledy. Pryč jsou časy, kdy jsem mohl v Revitu renderovat celé situační výkresy  Podobně degradovala i možnost vlastního nastavení oblohy a 3D mraků. 

OPlavek
07.03.2012, 09:29
Na rozdíl od jirky.h děláme naopak v Revitu skoro všechno až do prováděčky, ale kromě vizualizace. Na tu používáme 3ds Max. Připadá nám to rychlejší a hlavně jde počítání rozložit na víc počítačů.

Peter Jirat
07.03.2012, 09:49


Pokud to jde používáme vystínované pohledy, na většinu názorných ukázek to stačí. Pro výsledný "marketingový" render pak přes FBX do Maxe.

hank
07.03.2012, 16:40
Ja v Revitu delam hlavne interiery a s renderem nemam problem vse jde pomerne slusne vyrenderovat. S nasvetlenim interieru je to opravdu pakarna hlavny kdyz pouzivame LED pasky pro nasviceni a dalsi ruzna efektova osvetleni. V priloze nahled jednoho obrazku maleho kasina co jsme navrhovali. 

Peter Jirat
07.03.2012, 16:56


Jedna věc je kvalita (na tom obrázku to máte opravdu slušně udělané), druhá věc je nemožnost síťového renderu, v tom je pro nás max nedocenitelný - a značné mínus pro Revit.

Rostislav Říha
07.03.2012, 17:05


jak dlouho a v jakém rozlišení se to rendrovalo?

hank
07.03.2012, 19:28
renderovano na kvalitu obrazovky a vysokou kvalitu, doba renderu cca. 30min. Pokud by to byl render na kvalitu 300dpi tak to odhaduji na 2-3hodky ve vysoke kvalite. Ale hlavne zalezi na PC, ja si ted nechal zvysit kapacitu RAM pameti na 8GB a je to v rychlosti renderu opravdu znat.