Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vlastní CUIX + ikonky 2010

Mantlík
28.03.2010, 00:31
Tak jsem s novým PC u nás začal konečně (zkušebně) s přechodem z Win2000/ ACAD2008 na Win7/Acad+Civil 2010 ...
Ribbony jsem zatím kvůli rychlejšímu přechodu vyřadil a soustředil se na nyvyklé toolbary
Chvilku to byl boj, ale už to začíná vypadat slibně. Přesto položím zkušenějším řadu otázek (asi ve více tématech)
 
1) Načítám si vlastní částečný CUI s vlastními ikonami, jímž nahrazuji některé originální toolbary. Když jsem tento CUI načítal z obvyklého adresáře (man_support), v němž mám všechny uživatelsky doplněné soubory, místo některých ikonek se objevily otazníky ... (mj. i u "historické" ikony s dynamitem, kterou jsem si jako BMP namapoval místo originální "krabice" 2010)
Přitom všechny cesty, včetně adresáře s vlastními ikonami byly namapovány správně .... Smazání souborů MNR taky nepomohlo ..
 
Spravilo se to samo až tím, že jsem onen částečný CUI (teď už vlastně CUIx) přesunul do adresáe C:\users\blabla.....bla k ostatním (originálním) CUIx!
Proč? Dělal jsem někde chybu já, nebo je to chyba programu?
 
2) Podobný problém byl s kopírováním některých nových příkazů z toolbarů originálního CUIx do toolbarů částečného CUIx.
Příkaz jsem zkopíroval, vše vÿpadalo spořádaně, příslušný CUI jsem uložil, editor CUI zavřel (použít + OK) .... ale příslušný toolbar se nijak nezměnil.
 
Po přesunutí mého CUIx (viz bod 1) jsem to stejným postupem zkusil znovu - a najednou to šlo !?!
Opět ... Proč ?
 

Rostislav Říha
29.03.2010, 11:36
držim palce.
- zkuste se nejdřív zbavit nějakého toho "userdatacache" adresáře.
- zkuste mít nastaveno pořadí prohledávaných cest tak, aby ty adresáře s Vašimi CUI a ikonami byly výš, než ty s původními.
- dopředu říkám, že nám se ta systémově správná kombinace hlavního (original) CUI a těch )appended) uživatelských nepovedla... používáme prostě jedno komplet předělané.

Mantlík
29.03.2010, 13:10
Zatím to snad vypadá, že už to funguje, jak má .... Tak do toho zatím nebudu šťourat, naximálně budu do svých toolbarů přidávat funkce z ribbonů
- "userdatacache" adresář - na to jsem zapomněl, ale přestože je ve vlastnostech ikony uveden, vypadá to, jako se s ním vůbec nepracovalo, žádný soubor nebyl změněn, všechny změny se projevují pouze v "user\ .......\support"
 
- to jsem právě měl, vždy si  svoje cesty dávám úplně nahoru
 
- ta "moje" cesta s vlastním částečným CUI, v němž jsou i toolbary, nahrazující některé originální, sice není metodicky úplně správná, ale funguje bez problémů od 2006, 2007 i 2008 a snad bude fungovat i v 2010 ....