Zobrazit plnou verzi příspěvku: vlisp

Branislav
03.10.2005, 16:11
dobry den,
chcel by som sa spytat ci neexistuje nejaka kniha (manual), ktora(y) by by bola zamerana na programovanie v vlisp(u)
Dik Brona

Vladimír Michl
03.10.2005, 21:11
Pokud myslíte v češtině (nebo slovenštině), pak asi jen starší knížka Jury Hlavenky - viz tip Existuje česká literatura k programování AutoCADu ve VisualLISPu, VBA a ObjectARX?

Online výuka je např. na www.cadforum.cz/cadforum/Vyvojove-prostredky-AutoCADu/

Bruno
18.10.2005, 14:31
Dobrý den
Koukal jsem se na odkaz uvedený v tomto foru. Velice mě zaujal, ale z důvodu problému který zrovna řeším jsem chtěl kontaktovat Bc. Alberta Srníka (autora stránek) ale uvedený email je nepřijímá. MOhl by mi někdo poradit kde sehnat aktuální kontakt. Dík moc.

Vladimír Michl
18.10.2005, 14:40
Jiný kontakt neznáme, ale zkuste se na onen problém zeptat zde.

Bruno
18.10.2005, 14:55
o problemu který mě trápi jsem už sice psal v tomto foru ale někde jinde a tam poradili že by se to možna dalo udělat pomoci lispu a tak ten problem popišu ještě zde a snad mi někdo poradi tady
Kdysi jsme pracovali v programu Ideas (momentálně pracujeme v proengineeru). Z dob Ideasu máme několik projektů které se stále vyrábějí a naši dodavatelé požadují zasílaní výkresu ve formatech dxf. Problém máme v tom že dxf vytvořené v ideasu mají jiné barvy čar než dxf vytvořené v proengierovi a našim dodavatelum to dělá problémy. Problém je ve tvorbě výkresu v námi použivaných programech kde se to ale nedá jednoduše napravit. Hledáme proto možnost jak hromadně provést změnu barvy čar v dxf. Většina čar je v jedné hladině a mají pouze jinou barvu a jiný typ čary. Chtěl bych Vás proto požádat o radu jestli náhodou nevíte o nějakem programu který by toto uměl hromadně změnit nebo nějakém jiném způsobu jak to provést (musi to ale jít udělat HROMADNĚ protože výkresu u kterých bychom to potřebovali provést je velmi hodně).
 
prosím poraďte jak na to
dík moc

Seiner
18.10.2005, 15:05
Pokud máte DXF v textovém tvaru, neměl by být až takový problém najít a nahradit příslušné řetezce. Jako nástroj bych já volil VB, ale je možné použít na co jste zvyklí.

Vladimír Michl
18.10.2005, 15:12
Je potřeba rozlišovat mezi problémem-dotazem ke konkrétní funkci, postupu atd. a mezi dotazy typu "jak napsat program", "jak vyřešit tuto úlohu" - to pak není dotaz, ale spíš zakázka...

Bruno
18.10.2005, 15:14
To by bylo príma kdyby to šlo ve VB. Ve světě dxf se moc nevyznám, dá se nějakým jednoduchým způsobem zjistit které řetězce se týkají pravě barev - abych nemusel dělat pokus omyl.

Seiner
18.10.2005, 20:50
Souhlasím s p. Michlem, že je to komplexnější otázka. Ono dost záleží na tom, jak jsou ty Vaše výkresy udělané. Napsat to zcela univerzálně je vyšší dívčí, ale třeba jen zaměnit implicitní barvy hladin - to už se dá najít někde v TABLE LAYER. Čísla barev jsou známá, kód barvy je tuším 62. Asi opravdu nemá cenu to detailně pitvat. Asi bych na to ze začátku šel tak, že bych si vytvořil 2 soubory DXF s požadovanou změnou a zkusil na ně nějaký progrma na porovnávání textových souborů (existují free) a ono by se vidělo.
 
PS. Omlouvám se adminovi za odpověď mailem - starý zvyk.

Bruno
19.10.2005, 07:07
Taky mě to napadlo porovnat dva upravene dxf soubory - a jde to - jenom jsem nevěděl jak najit ty barvy - pokus omyl omyl jsem je našel a mate pravdu že tam vždy asistovalo číslo 62 - takže děkuji moc.