Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vložit dynamický blok jako referenci

Jasmonaut
31.01.2019, 14:25
Zdravím,chtěl bych si uložit dynamický blok, u kterého vím, že ho budu ještě doplňovat o nějaké stavy viditelnosti, do samostatného výkresu. Poté bych chtěl tento blok vložit cca 100x do různých výkresů.Cílem je, aby až změním původní soubor DWG s blokem, aby se mi tyto bloky i v jednotlivých výkresech změnily.Prosím o info jak na to? Když vložím blok, vždy se mi jeho kopie uloží do daného výkresu a neaktualizuje. Když vložím jako externí referenci, nemám možnost přepínat stavy viditelnosti.Díky J.

Vladimír Michl
31.01.2019, 15:11

Přes xref to nepůjde určitě, přes ruční vložení možná ano - s nějakým nástrojem pro aktualizaci definice bloku (a pokud se ta definice moc nezmění).

Petr75
01.02.2019, 10:15
Blok si uložte od samostatného souboru příkazem PIŠBLOK (_BLOCK), pokud pak budete chtít aktualizovat blok ve výkrese tak jej vložte znovu do výkresu příkazem VLOŽ (_INSERT) a nechte blok předefinovat. Bohužel to budete muset dělat ručně nebo si na to udělat nějaké makro.

Lubomír Polesný
01.02.2019, 14:44
Dobrý den,pomocí Design Centra (klávesa CTRL+2 (2 ne na numerické klávesnici)) je možná předefinování urychlit.Otevřete výkres, kde jsou vložené bloky. V paletě Design Centra vyberte výkres, kde jsou nově definované bloky. V položce "Bloky" vyberte blok a přes pravé tlačítko myši zvolte "Pouze předefinovat".