Zobrazit plnou verzi příspěvku: volnější brigáda

Nautika
02.12.2007, 22:51
Zdravím,
jsem studentkou VUT v Brně fakulty stavební.
Nepotřebuje nějaký ateliér nebo firma brigádnici?
Jedná se mi spíše o kreativní práci proveditelnou při studiu.
Ovládám AutoCad, ale pouze 2D, ale ráda se naučím další a nové(3D, vizualizace,..)
 
Děkuji  

PepaR
03.12.2007, 00:05
Zdravím Vás slečno,
je fajn tu vidět někoho z Brna ;). Když připíšete i ročník, tak Vám to v hledání brigády pomůže. Předpokládám, že čtvrtý, takže to už asi budete mít i nějaké to zaměření.
 
Občas jsou brigády je i na našem intranetu, občas na to mrkněte, třeba nedávno jsme tam viděl hned dvě.

Nautika
03.12.2007, 13:33
Ano 4. ročník, akorát mám naplánováno trošku zvolnit, takže bakalářky mě čekají až příští rok. Mám i zaměření a to na pozemní stavby, ale nijak mě neuspokojuje, proto hledám brigádu, která by pro mě byla zajimavá, poučná a která by mi pomohla nabýt nové zkušenosti.
Chci se totiž pokusit, po bakalářském studiu, zvládnout přijimačky na magisterské na fakultu ARCH a v tom mi moje nýnější zaměření moc nepomůže...

PepaR
03.12.2007, 13:50
Já bych ten pozemák nezahazoval, nejlepší zkušenosti mám s architekty, kteří měli za sebou střední průmku nebo právě ten zmiňovaný pozemák.


 
Hodně záleží co chcete dělat, v pozemačině je spousta hezkých věcí, jen si vybrat problematiku, které se budete věnovat. Pokud jste ale kreativní typ a tíhnete spíše k architektuře, tak to je těžké ty přijmací zkoušky jsou především mám takový dojem o talentovkách. Navíc možná Vás zklamu, ale v praxi moc prostoru pro realizaci individuální kreativity moc není. Většinou jste dotlačení investorem, popř. cenou na něco úplně jiného než to co jste vymyslela na počátku.
 
Mimochodem na naší škole je nějaké zaměření na architekturu, ne?
 
PS: Aby jste byla dobrý architekt a mohla dělat to co Vás baví, tak na to nemusíte mít speciální školu, je to hlavně o tom jak Vy si to zařídíte.
 
A co se týče brigád, z kterého regionu by se Vám nejvíce hodila? Třeba atelier A4 (Brno) nabízí brigády atd. Je jich ale víc.
 

Nautika
04.12.2007, 10:20
Tak pokud jde hlavně o talentovky, tak to jsem už asi zkončila.. Na tomhle jsem pohořela právě při otevření toho nového oboru na FAST.
Nechci zahodit pozemák, to určitě ne. Jen mě prostě asi nebaví ten výběr předmětů. Jen samé počítání. Ve 2. ročníku je myslím akorát v jednom semestru předmět, který se týká kreslících programů. Kde se sice naučíte něco o ArchiCADu, Rhinu... ale pokud se tomu nebudete věnovat i dál, zapomenete o čem to vlastně bylo.
Určitě mi nejde o to, abych v budoucnu každého uchvátila tím, jak teda jsem dobrý architekt, jak ten můj výtvor skvěle vypadá a při tom je absolutně nepoužitelný v praxi a v účelu. Naopak, jsem člověk praktický, takže mi jde hlavně o to, aby to fungovalo tak jak má a možná i víc a při tom atraktivně působilo a nakonec teda ta úspora financí. A myslela jsem si, že k té kráse mi pomůže právě zkušenost z ARCH nebo právě práce pro společnost s podobným zaměřením. 
V tomhle máte pravdu, že zručného člověka neudělá titul, ale um a myslím, že i praxe.
Doufám, že jse budu moct alespoň vyřádit na bakalářské práci..
Brigáda v Brně. Když už tam dojiždím do školy, tak proč taky ne za prací, která mě baví
Určitě se podívam na A4, děkuji.
 
 
 
 

PepaR
04.12.2007, 16:09
Posláno jako PM.PepaR2007-12-04 17:11:10

arti-ko
04.12.2007, 16:39
Proboha jdete uz spolu na to kafe, at mi prestane chodit vase korespondence na muj mail. :-)

PepaR
04.12.2007, 16:46
Chce to vypnout upozorňování na email a použít např. RSS kanál.

arti-ko
04.12.2007, 16:54
... nebo přejít do Seznamky......
V pohodě, nic se neděje, mně to neva, ja to vydr.
Svým způsobem mně teď už i zajímá jakým směrem se to vyvine. :-)
A už do toho nebudu vstupovat, slibuji.