Zobrazit plnou verzi příspěvku: vrstevnice

lucka025
29.05.2007, 11:07
chtela jsem se zeptat, zda je mozne vytvorit v autocadu lt 2008 vrstevnice a jak. Dik

Vladimír Michl
29.05.2007, 16:10
Ne. Leda v nějakém jiném programu a importovat je.
 
Z vašich dotazů vyplývá, že by pro vás byl vhodný zcela jiný CAD produkt než AutoCAD LT - např. AutoCAD Civil 3D. Ten jednak požadované funkce už má v sobě a jednak by asi vyšel i levněji než LT se všemi potřebnými nadstavbovými aplikacemi (pokud vůbec existují).

lucka025
30.05.2007, 22:41
Diky,
ja jen premejslim o tom ze si asi poridim Atlas - DMT, rezy a cesty. To by mi melo asi vyjit nejlevneji
Navic jsem se ucila s Cadem sama a tak se ptam co to vsechno umi. Pracuju jen ve 2d. S Cadem mam zkusenost pres rok - kazdej den s nim pracuji tak 8-10 hodin. Da se rici ze toho vim dost a ze jsem se dostala na hranici toho, kdy uz se skoro nemam co ucit, ale presto vim ze toho urcite umi vic. Tak ja jen abych si neco zbytecne nekupovala. Ne ze bych byla na to lakoma, ale holt zacatky jsou tezke a peniz je pomalu. To je takove vysvetleni proc vaham

lucka025
30.05.2007, 22:52
A jeste neco - kdyby lidi platili, tak jak maji, tak to problem nebude. Navic je vsude v tomto oboru velka konkurence, ktera tlaci ceny dolu. Doufam, ze se to bude zlepsovat. Aspon se snazim zefektivnit svoji praci  pomoci sofware.

Radim Cech
31.05.2007, 07:11
Z Vašich předchozích dotazů bych si dovolil tipnout, že jste projektantka pozemních komunikací. Pokud tomu tak je, uvažujte skutečně směrem k CIVILu a ne k ATLASu. Minimálně budete mít jen jeden program, už kvůli upgrade. A navíc je tady v konferenci pár lidí, kteří s nim pracují a jsou Vám schopni občas poradit. S dotazy k ATLASu tady asi moc neuspějete. Sám s CIVILEm dělám od doby, co je u nás na trhu, pomalu se jim prokousávám,  občas mě chytají nervy, ale výkonnost na projektech se určitě zvyšuje.

KMachálek
31.05.2007, 09:02
Souhlasím s panem Čechem. Být vámi nechám si udělat nabídku na upgrade z LT na Civil. Budete mít jednu úplnou aplikaci, nemusíte převádět data a při změně bodů a podkladů se vám sám rovnou přegeneruje model terénu, vrstevnice, profily, kubatury atd.
Civil vám rovnou načte body z totální stanice nebo z databáze, načte georeferencované ortofoto, udělá animaci, prostě spoustu věcí, které v LT neuděláte.