Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vyber 3D

pajo5
08.08.2012, 10:41


Ma niekto nejaky typ na vyber entit v priestore?Napr. chcem vybrat vsetky objekty , ktore sa nachadzaju v nejakom kvadry, kocke, ...alebo ju pretinaju. Palo.

Vladimír Michl
08.08.2012, 11:23
Asi nejsnazší je vybrat prostorové objekty v nějakém vhodném průmětu (3D pohledu) nebo výběr zkombinovat pomocí Vybrat/Vyjmout v různých pohledech - přepnutí pohledu (např. kostkou NavCube) nepřeruší proces výběru objektů. Také by to možná šlo ssget/SSX výběrem zadáním vhodných geometrických podmínek.

pajo5
08.08.2012, 14:42


Skusal som natocit pohlad o 90 stupnov - pohlad z boku , ale  neviem zadat vyber cez lisp.Display list nejak zaokruhluje asi suradnice. Zlozitejsi ssget s priestorovym vyberom asi neexistuje.

Vladimír Michl
08.08.2012, 15:32
Do ssget můžete napsat jakkoliv složitý výběr. Potíž je v tom, že tam musíte uvádět souřadnice objektů (to co je v DWG databázi), nikoliv nějaký "bounding-box" nebo něco co souvisí se zobrazením. Pokud potřebujete 3D-vybrat třeba body nebo koule nebo 3Dpolyline, bude to jednoduché, ale u složitějších těles už to bude nepřesné.


 
Možná spíš popište čeho chcete dosáhnout, možná budou jiné cesty.

pajo5
08.08.2012, 22:49
Podarilo sa mi vybrat cez lisp ssget vyber pri otocenom pohlade.  Vyber oknom je vzdy kolmy na aktualny pohlad na model.
Len display list mi nejak zaokruhluje desatinne miesta a tak som sa pod presnost vyberu 0,001 nedostal. Mozno skusim scale pred vyberom a potom spat na povodnu mierku.
Potrebujem vybrat kvader s presnostou AutoCADu na 8 desatinnych miest.
Proste vybrat entity _cp, ale v objeme.
Potrebujem globalne vycistit vykresy od nedostatkov. Napr. rozne pseudo Z vysky a ine paskvili z cudzich vykresov, ktore nedokaze ocistit Flatten a ani recover.
Nechapem, kde vznikaju tie male odchylky v Z suradniciach. V osiach X a Y to bude copy/paste, ale na Z to neplati. Tam bude nejaky iny problem.
 
Ale asi bude cesta prejst kompletnu databazu vykresu aj s blokmi a tam vycistit vsetky zname problemy. Bude to dlhsie trvat ale nebude to zavisle na display liste.
 

Vladimír Michl
09.08.2012, 07:59
Jestli potřebujete jen odfiltrovat entity neležící v rovině, pak existují i jiné postupy. Jednak je víc nástrojů pro "zplacatění" než jen Flatten, jednak se jde vyhnout "3D" entitám a jednak můžete výběr provést postpně, principem utility SelNegZ (http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=2133).

pajo5
13.08.2012, 17:27


Dakujem za typ.Narazil som, ale na problem presnosti a tak to zle vybera entity.Vyberie to aj entity v rovine z=0, co som chcel odselektovat. Ako nastavit Display list na lepsiu presnost? Dik za kazdy typ.