Zobrazit plnou verzi příspěvku: Výběr rozměru z databáze

Reee
09.12.2017, 19:58
Dobrý den,snažíme se marně vytvořit parametrickou součástku, která bude pak publikována do obsahového centra. Ke vzniku jednoho paramteru vyžaduje od projektenta zadání dvou hodnot. Z těchto dvou hodnot Inventor spočítá  podle urč. algoritmu třetí číslo. např. délka L = 60. A teď existuje již řada "normalizovaných délek"(ND)  tj. 40, 50, 105, 225 405. A na základě L=60 je třeba vybrat z ND nejbližší vyšší číslo tj. v našem případě 105. A my neumíme toto udělat pomocí funkcí INventoru.  Parametry jako min, ceil, floor atd. Nevíte jak toto udělat?S pozdravem                       a předem děkuji.  

Navara
10.12.2017, 23:41


Optimální řešení je oddělit logiku výběru od samotné součástky (konstruktér musí vědět, co má použít).Pokud chcete uživateli ulehčit život, tak doporučuju udělat iLogic, který sebere od uživatele vstupní hodnoty, provede potřebné výpočty a na konci provede vložení příslušného dílu z OC. (Pomocí plného API to jde) Dále je to čistě akademická debata a jako řešení to NEDOPORUČUJU!!! Pro interní výpočty podmínek se dá použít rozšíření tipu https://www.cadforum.cz/cadforum/trik-podmineny-parametr-v-inventoru-bez-ilogic-tip9629 kde ale bude ten výpočet velmi nepřehledný a je otázka, jestli pro tenhle konkrétní případ je to vůbec proveditelné. Další varianta je podle obrázku, kde je sice výpočet celkem přehledný, funguje v rozsahu (-nekonečno, V5), ale nefunguje pro konkrétní hodnoty V1-V5. Tam končí na děleni 0 a nelze předvídat výsledek. 

Reee
11.12.2017, 20:59
Dobrý den,trochu jsem tušil tuto odpověď ale současně jsem si myslel jestli mi třeba neunikly další funkce v Inventoru - tj. logické  jako IF, AND, OR ...každopádně díky za odpověď.