Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vyhodny sposob vizualizacie

Skolacik
19.02.2011, 16:22
zdravimchcel by som taku radu. budem sa zaoberat modelovanim hlavne budov ci uz exterierov, alebo interierov. Zaujimalo by ma, ci je vyhodnejsie vymodelovat vsetko komplet v maxku, alebo pouzit napr kombinaciu autocad (pripadne revit) + max a pod.?dakujem za rady


PepaR
19.02.2011, 17:03
Pokud se věnujete pouze vizualizacím, tak záleží jen na Vás. V případě, že byste jednal s investory a tvořil stavební část PD nebo model dále předával stavařům, tak je výhodné kombinovat Revit nebo AutoCAD Architecture a následný nástroj pro tvorbu vizualizaci Max či něco jiného.

Skolacik
19.02.2011, 17:08
No asi som sa nevyjadril uplne najlepsie.Ide o to, ze momentalne studujem na VS a tu mame v ramci atelierovej tvorby navrhnut rodinny dom. Ci uz po konstrukcnej tak aj po architektonickej stranke. Vysledny produkt bude poster kde budu okrem ineho vizualizacie.V buducnosti by som sa chcel venovat navrhu budov, cize spojenie revit pripadne autocad + max mi asi pride ako najvyhodnejsie.Nevedeli by ste mi poradit nejky toturial, kde sa dozviem co najviac o prechode z 2D do 3D. momentalne pracujem s autocadom a tam problemy nie su, skor by som sa potreboval blizsie zoznamit s maxkom a exportom dwg suborov do neho.Za kazdu radu budem vdacny.

PepaR
19.02.2011, 17:58
Přechod z 2D na 3D sice vypadá jako triviální věc, ale není tomu tak. Je nutné pozměnit uvažování a přístup k projektování jako takovému. Pokud byste náhodou studoval na ČVUT, vřele doporučuji návštěvu hodin paní Vinšové. Umí to hezky vysvětlit a podat. Samozřejmě ale existuje i spousta rad, návodu a tutoriálů, stačí jen hledat a případně se neomezit jen na rodný jazyk.Co se týče výhodnosti, je mnoho variant, které ale mají svá pro i proti. Cena, spolupráce s ostatními programy, využitelnost v praxi. Často studenti lpí na jediném programu neuvědomujíce si, že jejich budoucí potencionální zaměstnavatel tento program vlastnit vůbec nemusí. Z mého subjektivního pohledu mi přijde nejvhodnější naučit se dobře Revit a znát základy SketchUpu, ArchiCADu, Allpalnu. Pak se přizpůsobíte. U Revitu je pro následnou spolupráci s MAXem zajímavá možnost využití výměnného formátu FBX, který Vám natáhne do MAXu i materiály.Ale zpět k Vašemu dotazu, v rámci ateliérové tvorby bych šáhl po již zmiňovaném Revitu. Uděláte v něm jak objemovou studii, tak i následné stupně PD.


Skolacik
19.02.2011, 18:02
Dakujem. Studujem na STU BA. revit ovladam z uvedenych programov asi najmenej. ale zacnem sa mu venovat poctivejsie. zatial ma pre jednoduchost a intuitivnost oslovil hlavne standardny autocad, kedze som sa do teraz venoval viac menej iba 2D kresleniu.
bohuzial na nasej skole sa revit alebo 3ds max ako samostatny predmet nevyucuje.dakujem za rady

IvanaV
19.02.2011, 21:31
Zdravim, Revit se vyucoval na FA STU BA, nasla jsem http://www.fa.stuba.sk/generate_page.php?page_id=2360 

Skolacik
19.02.2011, 23:26
ja som na svf :(

no tak som sa zacal troska bavit v maxkulen neviem ci som postupoval dobreproste, urobil som si 2 boxy ktore tvoria hlavu cast domupotom som odobral boxy na rohove okno, garazove dvere a vchodove dvere+ pridal som pilierezatial proste ziadna veda, len neviem, ci to je dobry postup pri praci, teraz by som chcel popridavat okna atd atd...alebo treba robit boxy ktore su akoze steny?prikaldam max subor pre lepsiu predstavuocenil by som ak by ste ma troska naviedli....dakujem :)http://www.edisk.cz/stahni/08242/sd.rar_13.86KB.html

Biolit
04.03.2011, 19:31
Pokud to chces delat v 3dsmaxu, tak v prvni rade se vykasli
na boolean operace, jsou pouze zdrojem problemu v dalsich upravach objektu. Nastuduj
si v helpu veskere nastroje v editpoly a ruzne deformacni a pomocne modyfikatory.
Pokud to myslis vazne, tak se hlavne nenech odradit po prvnim mesici neuspechu.
Na youtube je spousta jednoduchych tutoru nejen pro modelovani. Popripade si
kup nejakou knihu, je jich pomerne dost. Hodne stesti a pevny nervy. ;) Jina
jednoducha rada tu do fora neni. Zasvecovani do modelovani by bylo na dlouho.