Zobrazit plnou verzi příspěvku: Výkres přestal zobrazovat inačítat značky v čarách

Mantlík
15.04.2016, 14:42

Dobrý denTakhle při pátku bych tu měl zase jeden "špek" od kolegů. Najednou se jim u několika souborů přestaly zobrazovat značky sítí v komplex. typech čar a pokusy o jejich znovunačtení hlasí chyby na řádcích, kde je v definici *.shx. Seděl jsem nad tím dvě hodiny a kromě následujících poznatků jsem na nic nepřišel, podle mne "dělá binec" nějaká včera připojená reference nebo blok, které do souboru něco zanesly. Ale jejich odpojení nic nezměnilo . Takže: - otevřu onen výkres a tím se zablokuje jakékoliv načítání tvarů (shx). A nejde to ani při otevření jakéhokoliv - i nového - výkresu následně otevřeného v tomto autocadu - zavřu autocad, otevřu nový. Pak vytvořím nový prázdný soubor - a tvary i čáry jdou načítat i zobrazovat bez problémů - ALE JEN DO TÉ DOBY, než otevřu onen problematický výkres, pak už to nejde ani v tom novém, kde o předtím šlo ....- DIAG našel asi 260 chyb, _RECOVER "jen" 141 (proč je to takový rozdíl,  _recover by měl být důslednější, ne ?) - ale nic se nezměnilo ani po opravách těmito nástroji- PIŠBLOK pravděpodobně nepřipadá v úvahu, jedná se o několikaletou koordinační situaci s mnoha xrefy a rozvrženími- Napadá mne jedině projít včera a dnes připojované xrefy, případně je opravit a připojit do naposledy zálohovaného souboru a pak to zkusit Co s tím? Děkuji za nápady PS. V tomto případě "holý" autocad 2015 , Win 7/64

Petr75
16.04.2016, 08:58
S tímto problém jsem se už párkrát setkal, když ve výkrese byl textový styl a v něm font cadcon.shx. Takový font v AutoCADu nemám, takže byl nahrazen jiným fontem, ale toto nahrazení pak proběhlo i pro značky souboru cadcon.shx a to i pro všechny ostatní soubory otevřené ve stejném AutoCADu.Problém lze vyřešit tak, že se v textovém stylu nahradí font cadcon.shx za jiný nainstalovaný, pak po uzavření celého AutoCADu a otevřením výkresu už se značky budou zobrazovat.

PepaR
16.04.2016, 12:11
Pěkný den,mám podobnou zkušenost a problém byl ve vnesení stylu písma, který odkazoval na soubor s tvary (SHX). Vyřešil jsem to podobně jako popisuje Petr75. 
PepaR2016-04-17 04:09:58

vbehun
16.04.2016, 19:36
Definiční soubor tvarů "cadcon.shx" nebo "cadkon.shx" by měl pocházet z programu Cadkon.Vyskytuje se v několika různých verzích, což zpravidla způsobuje nechtěné záměny tvarů v čarách.Diskuze je například zdeZkuste propátrat zdrojové soubory *.lin (jsou-li k dispozici) - který soubor tvarů se vlastně hledá.Pokud podezřelému výkresu podsunete při dotazu na soubor "*.shx " nějaký jiný soubor, který je ve vyhledávací cestě, už se po druhé neptá a načítá tento podvržený soubor.Nedošlo k nějaké takovéto manipulaci?



Mantlík
18.04.2016, 09:57

Pánové, děkuji za podněty.Byl jsem informován, že po DŮSLEDNÉM (což bohužel nebývá zvykem, ať to opakuji téměř dnes a denně) vyčištění naposledy připojovaných cizích xrefů se situace znormalizovala a opět to funguje, jak má.Je možné, že se v těch xrefech vyskytovalo něco, co zlobilo podobně, jak jste popisovali, ale to už nezjistím a ani na to nemám časNicméně- přítomnost a souhlas souborů lin a shx (včetně kontroly definice lin) je to první, co hledám, takže v tom to nebylo- za dobu "cadování" už máme slušnou sbírku fontů a tvarů, která je rozkopírována na všechny PC- dotyčné čáry si kolegyně udělaly samy podle svých potřeb a jinak fungovaly a fungují dobře, přitom používají většinou tvaryp.shx