Zobrazit plnou verzi příspěvku: Výkres tvaru - Zobrazení konstrukční části stěny

PepaR
02.10.2013, 22:40
Dobrý den,rád bych se zeptal zkušenějších na názor, jak nejlépe řešit výkres tvaru, kdy je potřeba, aby se zobrazila pouze konstrukční část stěny. Řeším to novým pohledem, přes filtr pohledu a parts (části). Má to ale háček, neboť stěny nejsou pak na sebe hezky napojené, viz připojený obrázek.Nejde to prosím i jinak a lépe?Předem děkuji za tipy a rady

Peter Jirat
02.10.2013, 22:54
Ty části lze spojit, je tam na to příkaz (Začistit spoje).A co je nejvhodnější? Jsou asi dvě vhodné cesty - Parts (části) nebo mít nosné stěny samostatně a další vrstvy kreslit jako samostatné (přilehlé) stěny + využití Sdílení sad.. To lze pokud je statik v kanceláři. Pokud je statik externista (a chce používat Revit), pak jedině samostatné nosné stěny a linky.

PepaR
03.10.2013, 08:48
Děkuji za tip. Sloučení částí pomohlo, ale je to úkon navíc ;).Kreslení dvou samostatných stěn, které pak spojím se mi moc neosvědčilo. Byly tam pak problémy s navazováním stěn (viz obrázek).

Peter Jirat
03.10.2013, 09:37
Jeden úkon navíc je ještě pohoda :-) Je na zvážení, co je méně pracné - nakreslit sendwič, rozdělit na části, hlídat zobrazení části vs. zdi, hlídat spojení části, filtry na odfiltrování nenosných částí atd. Nebo mít zdi v několika definicích. To špatné zobrazení je dáno zřejmě prioritami a nosnou/nenosnou částí, to se dá napravit - potahovat za konec, vypnout pro ten konec spojování atd.

PepaR
04.10.2013, 07:58
To asi ano. U inkriminovaného napojení jsem zkoušel vše výše uvedené, ale není to můj vlastní model, takže do něj tak moc nevidím a asi tam některá z vazeb dělá neplechu.Pokud se vrátím zpět k tématu, tak pro zobrazení nosné části stěny metodou částí a dvou typů stěn dávám k dispozici demonstrační soubor, pokud by něco podobného někdo řešil.uploads/270/JR_Steny_Zobrazeni_nosne_casti.rarOvšem u pracovních sad mi nereagoval pohled na vypnutí zobrazení pracovní sady s nenosnými částmi stěn. Mohl byste mě prosím trošku popostrčit prosím?uploads/270/JR_Steny_Zobrazeni_nosne_casti_sady.rar

Peter Jirat
04.10.2013, 10:08
K tématu - prvnímu souboru nerozumím :-( Co se tam má navzájem porovnávat? Pokud mám části, tak mají materiál původní vrstvy stěny - pomocí toho lze filtrovat zobrazení. Pro samostatné stěny si pak pomocí filtrů nebo pomocí změny disciplíny v půdorysu zobrazuji buď jen nosné, nebo oboje stěny (to pro vrstvy stěny v sendwitchi nejde - jak by to ulehčilo práci).Druhá část - pracovní sady - pokud zařadím příčku do Nenosné stěny a nosnou do Nosné stěny ( v souboru asi nejsou, ukazuje mi u obou na Pracovní sada 1, pak normálně reagují na vypínání pracovních sad - zkoušeno v R2014.

bielko
04.10.2013, 10:12
Iba otázočka. Tie pracovné sady sú dobré pri zdielanom projekte, alebo majú aj inú funkciu?

Peter Jirat
04.10.2013, 10:36
Pracovní sady jsou úžasná věc, která se dá použít i pro domácí práci na jednom projektu. Např. všechny připojené dwg mít v jedné pracovní sadě a jediným kliknutím si je připojovat/odpojovat, rozdělit si projekt do logických celků atd. Pro práci ve firmě naprosto nezbytné. 

bielko
04.10.2013, 10:53
mozem to chapat aj tak, ze som riesil architekturu a technologiu projektu a tu technologiu som mal riesit v inej praocnej sade? ja som to riesil duplikovanim podorysu

PepaR
04.10.2013, 10:58
V prvním souboru jsou nastíněny dvě varianty. Obojí je děláno přes filtry, avšak  u jedné z variant se jednalo o jeden typ stěny rozložené na části, u druhé pak jsou dva typy stěn, které jsou vzájemně spojeny.

Peter Jirat
04.10.2013, 12:12
[QUOTE=bielko]mozem to chapat aj tak, ze som riesil architekturu a technologiu projektu a tu technologiu som mal riesit v inej praocnej sade? ja som to riesil duplikovanim podorysu[/QUOTE]
Obojí je správně, ale pokud máte technologii v samostatné pracovní sadě, tak si ji můžete zobrazit/vypnout kdy chcete bez ohledu na to, v jakém půdorysu právě jste. Pro výkresy s technologií pak stejně musíte půdorysy duplikovat.Podobně pak lze dělat i přepisy zobrazení jednotlivých pracovních sad (stanou se součástí VG)