Zobrazit plnou verzi příspěvku: vykresy v CADu z Inventoru

Do-bby
12.04.2013, 18:04
Zdravim, potreboval bych poradit. mam vymodelovanou dvoustupnovou prevodovku v inventoru, nasledne udelany vykres s potrebnymi pohledy, ale jelikoz inventor na vykres hazi realne rezy a ne dle norem (zuby kol, loziska a dalsi) tak si to musim upravit. Zneviditelnim, skryju, co nechci a zbytek dokreslim v Cadu... jenze ted ten problem. V cadu je problem s prichytnutim na nektere cary, kreslim do prostredi, ktere je pro vykresy a kresleni do toho nic moc prijemneho. Oznaceni pohledu vykresu nefunguje - abych si je zkopiroval jinam, pripadne pouzil rozpad a mohl modifikovat.Chci se zeptat - je nekde v CADu nebo Inventoru nejaka funkce (nebo jina moznost) jak pouzit vykres z inventoru v pohode v cadu tak abych si tam s nim mohl hrat?? pripadne nejaky jiny program? (Mam treba program, ktery mi obrazek z jpg prevede do dwg, tak neco podobneho?? )predem moc dekuji za pomoc

VlJanecek
14.04.2013, 18:50
Jak ten výkres převádíte do AutoCADu? V AutoCAD Mechanical můžete rovnou pokračovat na DWG výkresu Inventoru. Nemusíte nic převádět.

Mrázek
15.04.2013, 09:21
Je nutno ukládat dwg jako soubor aplikace Autocad (uložit jako - uložit kopii jako - výkresy aplikace Autocad). Pokud uložíte pomocí: uložit jako - uložit jako - soubory výkresů aplikace Inventor .dwg, tak se sice vytvoří soubor dwg, ale je asociován s modelem ipt (iam) a chová se jinak, než soubor dwg Autocadu.

hoboj
15.04.2013, 09:54
Postupujte dle rad pana Mrázka. Potom ještě jenom pro doplnění bych Vám doporučil dokreslovat / překreslovat v modelovém prostoru AutoCADu. Pro takovou práci, kterou potřebujete je to nejlepší.

Cheff
15.04.2013, 12:35
Ještě doplním, že výkres se dá stejně upravit i v Inv. Tedy to co chcete dodělat v CADu, lze udělat již v Inv.Přebytečné čáry se skryjí, chybějící dokreslí na náčrt asociovaný s pohledem (vybrat pohled a kliknout na tvorbu náčrtu - pak v něm lze promítat...).

Do-bby
25.04.2013, 15:19
Dekuji moc za rady.... to ulozit jako kopii, me teda vubec nedoslo. vzdy jsem pouzival pouze ulozit jako. Diky tedy moc, uz se pracuje mnohem lepe :-)