Zobrazit plnou verzi příspěvku: výkresy velkých sestav

Jirka85
10.01.2013, 13:35


Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte nějaký postup pro vytváření výkresů velkých sestav (řádově tisíce dílů). Nevím, jestli používám správné postupy, ale je to šíleně pomalé, o vytváření řezů ani nemluvím.

Vladimír Michl
10.01.2013, 14:18
Záleží na mnoha okolnostech - typu sestav, způsobu jejich tvorby, složení výkresů, nastavení pohledů, parametrech stanice (RAM, počet jader, grafika), disku, atd.
 
Základní nastavení je v tipu http://www.cadforum.cz/cadforum/zelene-ramecky-kolem-vykresovych-pohledu-v-inventoru-tip8366, podrobnější metodiku a tipy pro vaši situaci vám poskytnou kolegové na Helpdesku.

dusek
10.01.2013, 16:16
Jak psal pan Michl, záleží na tom jak vytvoříte sestavu, co je to za sestavu a co s tím chcete následně provádět. Sám jsem s měl s tímto problémy, z části to vyřešil nový stroj a hlavně pomůže dodržovat nějaké postupy tvorby modelů a co se mě osobně nejvíc vyplácí je maximální využívání tvorby Pohledů (ve stromě Reprezentace -> Pohled). Ve výkrese si pak vyberete daný pohled poklepáním na pohled. Nechám zapnutou viditelnost jen u věcí, které v tom pohledu potřebuji a zbytečně nenačítám celou sestavu. Ale jak bylo řečeno, těch vlivů je víc a těžko radit na slepo ...

kosulic
23.01.2013, 08:42
Bohužel doporučuji obrnit se trpělivostí. :-PCo nejvíce používat reprezentace v sestavě.Např. jsem chtěl u složité sestavy v jednom pohledu dát podsestavu neviditelnou a jen kliknutí ve stromu a rozbalení nabídky pod pravým tlačítkem trvalo tak minutu.Pokud možno nepoužívat skryté hrany, jen např na detailech. (ne vždy to jde použít).Všechny řezy, ořezané pohledy atd. pečlivě zakótovat. Detaily připojovat k pohledu. Funkce zelených rámečků a počítání pohledů jednotlivými jádry nemá moc přínos.Ve výsledku je práce stejně rychlá nebo pomalá (v. 2013 ---- v. 2011)

dusek
23.01.2013, 09:20
funkci zelených rámečků jsem vypnul asi po měsíci, místo aby mi to běhalo rychleji to bylo naopak spíše pomalejší. tohle se Autodesku asi příliš nepovedlo.

Vladimír Michl
23.01.2013, 09:31
"Rychlé výkresové pohledy" (zelené rámečky) mají hlavně umožnit anotace výkresu ještě než je pohled plně dopočten. Projeví se jen na strojích s >=4 jádry a s dostatkem paměti.