Zobrazit plnou verzi příspěvku: Výpis Xrefů

Mrázová
30.03.2009, 16:30
Používám program DBXscanXref. Je moc užitečný, ale bylo by tam možné doplnit i výpis kde se Xref nachází? Mám stejně nazvaný Xref v různých adresářích a nevím který z nich se ve skutečnosti načte.

Vladimír Michl
30.03.2009, 16:38
To nejde principiálně. Pokud je xref odkazovaný bez cesty (nebo s relativní cestou), je jeho skutečné nalezené umístění závislé na nastavení AutoCADu (ne obsahu DWG). Každý uživatel AutoCADu (na stejném PC) pak může pro daný Xref otvírat jiný fyzický soubor.


 
DBXscanXref pracuje jen s obsahem DWG souborů, ne s nastaveními AutoCADu pro jednotlivé uživatele.

chose
30.03.2009, 22:40
Na to by asi bylo jistější použít program (VBA, LISP, .NET), který všechny procházené soubory v AutoCADu nejdříve otevře a až pak zjistí cesty XREFů. Bude to trvat samozřejmě o dost déle, ale výsledky budou správné i s cestou. Pro zajímavost sem uvedený program zkusil. Jednou vypsal XREF i s cestou, při dalších pokusech už vypsal jen počet vložených XREFů, bez jejich názvů.

Vladimír Michl
31.03.2009, 11:22
[QUOTE=chose]Pro zajímavost sem uvedený program zkusil. Jednou vypsal XREF i s cestou, při dalších pokusech už vypsal jen počet vložených XREFů, bez jejich názvů.[/QUOTE]
Myslíte ten DBXscanXref? Výpis názvů souborů (nejen počtu) se řídí proměnnou VERBOSEMODE (viz Readme).