Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vyplnenie rohov plechovej súčiastky

JANíčOK
17.11.2009, 13:40
Je možné v Inventore vyplniť rohy plechovej súčiastky, napr. zvarom a pod.Pre objasnenie prikladám obrázok rohu ktorý by som chcel "vyplniť".

Lukas.H
17.11.2009, 16:27
Pro uzavření rohu můžete použít nástroj Vystřižení rohů. Určuje způsob spojení ploch podél vystřižení (vzdálenost a polohy).

Lukas.H
17.11.2009, 16:30
Druhý způsob může být ten, že díl vložíte do svařence.iam a tam k sobě svaříte jednotlivý plochy.

JANíčOK
17.11.2009, 17:09

Vďaka za odpoveď.Pre tento prípad asi použijem vloženie do "Svařenec.iam". Trošku divné je však potom to, že z jednej súčiastky sa stane zostava v ktorej bude iba jedna súčiastka. Teda aspoň ja to neviem inak urobiť, pretože keď pridám zvary a otvorím samostatne IPT, tak zvary tam nie sú, zostávajú iba na zostave IAM. V celkovej zostave vznikne nová podzostava, "plech.ipt" sa zmení na "plech.iam" Na druhej strane - na výkrese to bude vyzerať normálne.Skúšal som aj nástroj "Vystřižení rohu". Tam neviem plechy spojiť, je to aj technologicky pochopiteľné; parameter "VelikostMezery" nemôže byť 0.[QUOTE=Lukas.H]Pro uzavření rohu můžete použít nástroj Vystřižení rohů.
Určuje způsob spojení ploch podél vystřižení (vzdálenost a
polohy).[/QUOTE][QUOTE=Lukas.H]Druhý způsob může být ten, že díl vložíte do svařence.iam a tam k sobě svaříte jednotlivý plochy.[/QUOTE]

horalek
17.11.2009, 18:41
Jen rpo doplnění:
Pokud zůstane plech jako jeden rozvinutelný díl, musíte mít zachovanou alespoň minimální mezeru mezi jednotlivými ohyby.
 
Ve chvíli kdy svařujete pak se jedná o sestavu, svarová housenka je vlastně další díl. Jedná se o jeden ze způsobů jak zachytit postup svařování. plech.ipt jako polotovar (včetně rozvinu) a plech.iam jako výsledný svarek.