Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vypnutí listu

lukas.rulec
29.01.2014, 12:36
Děkuji za pomoc. Pro řešení mého problému jsem zvolil iLogic - ješte by mne zajímalo, zda lze za pomoci iLogic-u vypnout určitý list ve výkrese - sjednotil jsem výkresy do jednoho souboru kvůli pohodlnějšímu exportu všech výkresů (listů).

Vladimír Michl
29.01.2014, 13:21

Zpráva přesunuta (nesouvisela s původním tématem). Vypnout za jakým účelem? List jde odstranit, ale to je poněkud destruktivní operace. Kam ty listy exportujete?

lukas.rulec
01.04.2014, 11:21
Dobrý den, listy exportuji do dwg souborů, případně dxf pro zpracování plechových součástí laserem, případně děrovacím centrem. Mám vytvořené parametrické modely a pomocí nabídky z excelu ovládám počet komponent v sestavě - pro představu sestava může obsahovat 2ks dílu č.1 + 1ks dílu č.2 - nebo alternativně pouze 2ks dílu č.1 - v sestavě podmínky ovládám pomocí pravidel (iLogic) napojených na excel - v excelu mám i spřažený kusovník, který mi určuje počty jednotlivých dílů, kde mi v návaznosti na podmínky dosadí "0" do počtu kusů u vypnutých dílů. Vypnutí listu mělo "ochránit" díl s počtem ks 0 před vyrobením.

Navara
01.04.2014, 11:40

Pokud jde o export rozvinů, tak je asi lepší obsloužit si export zase pomocí iLogicu.Jinak listy v Inventoru vyřadit z tisku jdou.
SyntaxEditor Code SnippetActiveSheet.Sheet.ExcludeFromPrinting = True

lukas.rulec
01.04.2014, 11:52
Dobrý den,děkuji za vaši odpověď.Výroba dílů probíhá v kooperaci, takže veškerá komunikace jde elektronickou cestou. Proto do dwg exportuji celé výkresy, kde mám mimo rámeček výkresu uložené i rozviny. Z tohoto důvodu jsem chtěl listy vypínat. Funguje tento příkaz i pro export, nebo jde pouze o tisk?

Navara
01.04.2014, 16:02

Při exportu do PDF to funguje, při exportu do DWG ne. Asi bude nejlepší si opravdu obsloužit i export DWG souborů. Potom ale trochu ztrácí význam mít všechny díly v jednom souboru.

lukas.rulec
03.04.2014, 08:43
Dobrý den,nejméně komplikované je nejspíš ten přebytečný výkres prostě smazat. Vytvářím teď výkresovou dokumentaci celé rozměrové řady pro vytvoření cen do katalogu, což činí něco přes 500 sestav po 15 výkresech tzn., že mou zvolenou variantou vyplním cca 500x razítko, provedu 500x export a smažu několik hotových výkresů. Kdybych měl výkresy zvlášť, vyplnil bych razítko cca 500x15= 7500-krát a 7500-krát bych prováděl export .

Navara
03.04.2014, 12:54

Pokud se jedná o takhle rozsáhlou akci, tak bych doporučil si připravit razítko tak, aby si veškeré vlastnosti bralo z modelu. Aby se do něj nemuselo nic vyplňovat.Pokud se jedná o ten export, tak pro potřebné výkresy provést export pomocí iLogic. Před tiskem je potřeba si pomocí informací z excelu sestavit tiskovou sadu (seznam výkresů, které patří k dané zakázce) a potom je nechat jeden po druhém exportovat.

lukas.rulec
03.04.2014, 13:35
razítko upravuji pouze vyplněním uživatelské iVlastnosti souboru výkresu - (číslo zakázky + jméno konstruktéra upravující rozměr výrobku - ne toho, kdo díl či sestavu původně stvořil) - to považuji za rychlé řešení - chtěl jsem jen dotáhnout k dokonalosti  ten export pouze potřebných výkresů - původně jsem právě myslel, že pomocí iLogicu vypnu list výkresu, což jsem zjistil, že nejde  (inspiroval jsem se možností vypnutí jednotlivých pohledů ve výkrese). Výkresy potřebuji zběžně projít, abych zkontroloval, jestli jsem se někde změnou rozměrů dílů nedostal mimo meze výkresu. Jinak jsem s nynějším výsledkem mé práce vcelku spokojen, takže ho už nejspíš nechám bez úprav. - Ještě se ale zeptám - tiskovou sadou budu ovládat export jednotlivých výkresů - ne listů - je tomu tak?!