Zobrazit plnou verzi příspěvku: Výrobní výkresy nábytku

semhustej
04.07.2016, 09:00
Dobrý den,začínám s REvitem LT a narazil jsem na problém s organizací výkresů. Mám v projektu interiéru několik kusů nábytku, který bude vyráběný a je tudíž potřeba vytvořit výrobní výkresy. Některé kusy nábytku jsou vestavné (skříně), jiné volné. Každý z těchto kusů nábytku je vytvořen jako samostatná rodina. Původně jsem myslel, že vytvořím v každé rodině samostatný výkres daného kusu, výtváření výkresů v rodinách ale Revit dle mého zjištění neumožňuje (navíc bych měla asi s LTčkem problém s tiskem - LT neumožňuje batch printing).Následoval jsem tedy vytovřením výkresů přímo v souboru celého projektu, zde ovšem pro mě nastává problém s tím, že je nutné vytvořit velký počet řezů/pohledů (vzniká tím zmatek), ve kterých je poté ještě často nutné řešit viditelnosti okolních prvků. Další problém mi pak vzniká při posunu volně stojícího kusu nábytku - musím upravovat pohledy.Máte někdo doporučení/zkušenost jak něco podboného řešit?Tomas

PepaR
04.07.2016, 10:07
V rodině výkresy nevytvářejte. Pro Vaše účely by bylo vhodnější použít pohled Legendy. Do legendy si pak pomocí komponenty legendy vložit požadované pohledy na rodinu nábytku a tuto pak dokótovat, příp. dokreslit detaily.

Peter Jirat
04.07.2016, 14:58
Nebo spíše Sestavy (Assemblies, pokud jsou v Lt dostupne

semhustej
05.07.2016, 08:42
Díky oběma za typy. Budu muset vyzkoušet. K legendám ani k sestavám jsem se ještě neporpracoval.Tomas

milan d
05.07.2016, 14:03
Určite najlepší typ, je ako pisal p.Jirat cez Sestavy (Assemblies), výrobná dokumentácia je súčasťou projektu. V prehliadači projektu sa vytvorí samostatný adresár Sestavy a v ňom je zoznam všetkých zostáv (interiérových prvkov - nábytku). Každému prvku nábytku viete automaticky vytvoriť (pôdorysy, rezy, pohľady, 3D....výkresy, popisy....) Dané zostavy máte pekne pokope a eliminuje sa tým chaos s výkresmi.

Vladimír Michl
05.07.2016, 18:33

Verze LT ale bohužel neumí vytvářet a modifikovat sestavy - viz porovnání:http://www.cadstudio.cz/revitlt 

semhustej
05.07.2016, 20:01
Aha, tak to mi postupne narusta seznam funkci, ktere mi v LT chybi.Tomas

Michalkacerik
07.07.2016, 18:45
REVIT nie je software vhodné na kreslenie výrobných výkresov nábytku.  Na kreslenie výrobných výkresov je od autodesku výhodnejší INVENTOR modeluje sa v ňom 3D a následne vytvára výrobné 2D výkresy na profesionálnej úrovni. Na skutočnú priemyselnú výrobu nábytku včetne napojenia na CNC obrábacie centrá sú v INVENTOR-e nadstavby, aj nábytkárska. REVIT je určený na výrobu  kompletnej stavebnej dokumentácie, včetne analýz a technicko-technologických výpočtov . LT verzia je na zoznámenia sa s programom a na nakreslenie jednoduchého projektu  za 50€/rok. REVIT v plnej verzií za 3600€ s DPH/rok nie je len projekčný software, ale multioborový projekčný a komunikačný software pre veľké stavby s možnosťou online spolupráce povedzme v rámci kontinentov EU, USA...atd. REVIT vytvára 3D projekt, ktorý je podkladom pre informačný model budovy, aj s nábytkom pracuje ale s celými zariaďovacími zostavami . Používať (obrazne) kamión ako mestské a rodinné auto neprinesie veľké výhody, aj keď marketingové odd. ponúka neodolateľnú cenu.


Michalkacerik2016-07-08 06:21:50

semhustej
07.07.2016, 21:26
Díky za shrnutí, nicméně pro naše účely (drobné architektonické studio) by bylo ideální použití sestav (assemblies). Revit LT toto bohužel neumožňuje, ještě budu zkoumat možnost vytvoření pohledů v legendě. Myslím, že vytváření výkresů v dalším programu není pro nás praktické.Tomas