Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vysunutí v sestavě

Cheff
07.07.2009, 14:45
Dobrý den, mám možná triviální dotaz, ale nějak mě to zaskočilo, protože mám dojem, že dříve to šlo. Tedy lze vysunout prvek v sestavě (jako nový materiál)? - tedy normální vysunutí. Nabízí mí to pouze odečet materiálu . To je od první verze nebo to přišlo zas jako novinka nějaké verze XY? Narazil jsem na to při pokusu si zjednodušit práci a nemodelovat další part (v tomto případě se mi tam opravdu víc nehodí - stačilo by správné vysunutí v sestavě a byl by klid), ale jaké bylo překvapení, že ho nemůžu vytvořit... Ano vím, že je to velmi specifický případ, ale to mohli snad nechat na posouzení "modeláře" chjo - moh sem to mít jednoduché a teď zas hledat jiný postup.

Lukas.H
07.07.2009, 15:06
Lze upravit part a na něm provést dané vysunutí. Pokud to má být samostatný díl, tak provést vytvoření nové komponenty. V sestavě pro samostatný náčrt lze provést pouze odebrání, které se však neukáže na partu. Je to zdůvodu toho, že vytvořený díl by neměl žádné informace a tedy by neexistoval, což v praxi není možné. 

Cheff
07.07.2009, 16:19
Jo to mi je jasné, ale toto mě napadlo jako možnost, jak jednoduše vyřešit starší problém (sestava závěsného držáku). Protože až na základě sestavy určuji průměr dílu a zpětně tuto velikost potřebuji dostat zas jen do výpisu sestavy...Více v jiném vlákně - http://www.cadforum.cz/forum/forum_posts.asp?TID=8550&KW=  - s tou i sestavou jsem taky zatím neuspěl - problém s adaptivitou a různými průměry u tyče...Resp. bych potřeboval něco jako i-sestavu. Víceméně se vracím k práci na "univ držáku"