Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vytvorenie kopie zostavy

spako
18.12.2007, 08:41
Zdravim,
Chcem sa opytat ako dokazem vytvorit nezavislu kopiu adaptivnej zostavy bez vzajomnej naveznosti vazieb.
Problem je v tom, ze mam vytvorenu nejaku adaptivnu zostavu a chcem vytvorit jej dve varianty zostavy. Chcel by som to urobit tak, ze ked mam hotovu zostavu tak si ju ulozim a potom chcem pracovat dalej na zmenach a ulozit aj zmenenu zostavu. teda 2 zostavy vytvorene z tych istych adaptivnych prvkov. ako na to?
Vdaka

Rumisch
18.12.2007, 14:41
Ulozit ako novu zostavu (save as).

spako
19.12.2007, 07:17
To som uz skusal, ale to niesiesi moju situaciu. Potrebujem z jednej zostavy dostat dva vystupy, to znamena ze ja pracujem na nejakej zostave po urcity bod a potom chcem robit vyvoj, teda sa xem uberat viacerimi smermi a robit rozne varianty prevedenia.
 Ak to urobim ako "save as", tak dostanem sice dve zostavy ale tie su medzi sebou prepojene vsetkymi vazbami. Ak zmenim tvar suciastky v jednej zostave tak sa mi to prejavi aj v tej druhej, ktoru som ulozil "save as". Ja potrebujem aby som v jednej zostave mohol zmenit tvar alebo rozmer suciastky bez toho aby sa mi zmena suviastky prejavila aj v tej druhej zostave.

ssmiga
19.12.2007, 07:27
Pokud pracujete s Vaultem, potom je to jednoduché - nástroj se nabízí přímo pod pravým tlačítkem. Pokud Vault nepoužíváte, pak zbývá Design Asistent. S tím však nemám zkušenosti, protože tento nástoj mi nikdy nějak nepřitrostl k srdci.
Potom ještě existuje jedna nestandardní metoda, kterou zde zkušení invertoráři popisovali jako "metodu zašantročení". Ta spočívala v tom, že se sestava uložila jako, udělaly se kopie také odkazovaných součástí (s pozměněným názvem), následně se původní soubory součástí sestavy dočasně odstranily ze složky projektu a když se otevřela zkopírovaná sestava, tak se v dialogu nevyhodnocených referencí postupně ukázaly nově vytvořené kopie součástí s pozměněnými názvy. Potom se původní soubory nakopírovaly zpět do projektu a byly dvě nezávislé sestavy. Trochu krkolomné, ale pro menší sestavy použitelné.

Rumisch
19.12.2007, 08:28
Viem co myslite. Ja by som si robil tak ako som hovoril zo zostavy save as a dalej v tej zostave pokracoval jednotlivymi verziami dielov,t.j pre kazdu zostavu vlastny modifikovany diel (samozrejme iba tie co potrebujete). To co mate na mysli je asi tazko preveditelne. Jeden diel pre viacero variant? Jednoducho Inventor, Vault, Compass musi vytvorit novu modifikovanu verziu dielu pre ten Vas pripad a niekde ju uchovat.

VlJanecek
19.12.2007, 22:02
Buď použijte Design Assistant pro zkopírování sestavy nebo soubory ručně překopírujte do nového adresáře a udělejte si nový projekt IPJ.

spako
21.12.2007, 06:30
Dakujem vsetkym za odpovede. Najma ssmiga - ovi za trefnu odpoved  (ani som si nemyslel ze bude az tolko moznosti). Skusim to asi cez ten Vault (zda sa mi to byt asi najlepsia volba) nemam ho vsak instalovany a uvidim ci to tam nejak dokazem (esteze existuje taketo forum  ).
 
Edit :samozrejme sa pozriem aj na ten Design Assistant
Este raz vsetkym vdakaspako2007-12-21 06:35:05