Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vzdálený přístup k PC - rychlost

koutnak
08.11.2011, 08:40
Řeším nový způsob provozování účetnictví ve firmě tak, aby k datům byl přístup jak z firemního PC tak i pro externí účetní. V dodavatelem účetního systému jsme vymysleli toto řešení. Pořídí se malé samostatné PC jen účely účta (na server účetní program nainstalovat nelze, běží pod Linuxem), např. toto

Normal
0


21


false
false
false

CS
X-NONE
X-NONE













MicrosoftInternetExplorer4



























































































































































/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Normální tabulka";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri","sans-serif";
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:"Times New Roman";
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514008R00000013Q7. Na tomto PC bude nainstalován účetní program (data budou na serveru - mj. z důvodů zálohování dat) + další nutné programy (přístupy do banky apod.) a účetní by k tomuto PC přistupovala přes internet prostřednictvím windowsovské funkce Vzdálený přístup. A k tomuto mám dotaz, protože se vzdáleným přístupem nemám naprosto žádnou zkušenost a ani nevím koho se ptát:Dá se takto bez problémů s nějakou časovou odezvou (zpožděním) pracovat?Při účtování je třeba rychle vkládat údaje a na nějaké čekání na odezvu není prostor. Mám zkušenost pouze s VPN připojením z domu na firemní server, a to je celkem pomalé s dlouhými odezvami. Pro normální práci to není využitelné, jen pro vyhledání a stažení potřebných souborů.A ani vzdálený přístup programem TeamViewer není žádná rychlovka, i když je na obou stranách celkem rychlý internet. Funguje Vzdálený přístup rychleji? Na čem ta rychlost závisí? Internetové připojení firma moc rychlé nemá (a není ani k dispozici).Předem díky z odpovědi.

dusek
08.11.2011, 10:52
Podle mne taky záleží na rychlosti připojení účetní. Jsem doma připojen na optiku, takto se připojuji pravidelně a je to jako bych se připojoval ve firmě. Program sice nabíha o chvíli déle, ale jinak práce v programu jde plynule.

vbehun
08.11.2011, 11:25
Tak jak píše pan Dušek nahoře - i účetní by měla mít rychlé připojení.Jenom bych si dovolil podotknout, že pokud účetní program poběží na Windows, je nutno volit vyšší edice (Professional).Edice řady Home nedisponují připojením ke vzdálené ploše.Vždy však lze doinstalovat externí aplikace, např. RAdmin. 


Peter Jirat
08.11.2011, 11:28
Práce přes VPN je většinou pomalejší (hlavně u CAD aplikací), protože spojením tečou data značných objemů. Při vzdálené ploše se přenáší pouze obraz vzdáleného monitoru (obrazně řečeno), což lze při použití ne-plně barevné škály dost minimalizovat. Nutno je si v těchto případech taky uvědomit, že mnoho připojení přes ADSL je nesymetrických (download/upload), proto přenos obrazu ze vzdáleného PC běží výrazně pomaleji. Kritériem tu bude rychlost připojení, pak použití vhodného tenkého klienta (vzdálená plocha není jediný...). Zkoušel jsem takto dělat z domu na Revitu v kanceláři, na obou místech je linka 4/4Mb a dalo se to, ta odezva se dala zkousnout. 

splonk
08.11.2011, 11:30
Dobry den
Se vzdalenou plocho sice nejake zkusenosti mam ale, jak pisete, zalezi to i na hodne "vedlejsich faktorech".
Aplikace - Rychlost.... zkousel jsem (pracoval) v nasledujicich a nize uvadim + & - kazde z nich.
 
RDP (Windows remote desktop)
byl nejrychlejsi, dalo se pracovat i v dobre kvalite obrazu. Pouzivam ho vetsinou. Nevihodou je nemoznost prace se soubory (napr. jako to ma TeamViewer). Dalsi nevihodou je ze pred pripojenim musim peclive projit vsechny moznosti v pripojovacim dialogu (kvalita obrazu, hloubka barev pozadi plochy,... prenaseni zvuku, schranky, sdileni tiskaren...),... pak to funguje OK. Jakmile jsem ale pripojen, a na neco jsem zapomnel (napr. prenasi se zvuk ze vzdaleneho PC) tak se musim odpojit, prenastavit a znovu pripojit. Proste nejde to zmenit za chodu jako u jinych APPs. Vyhodou je, ze se dane nastaveni (i s jmenem a hesle vzdaleneho PC) muze ulozit jako *.rdp soubor.
Dalsi "nevihodou" je, ze pracovnik na vzdalenem pocitaci nevidi co ten druhy provadi (na monitoru ma prihlasovaci dialog a pokud se prihlasi tak "vypne" vzdaleneho kolegu) - na rozdil od nize zminenych.
 
TeamViewer (TV) - freeware
Nespornou vyhodou tohoto programu je ze neni potreba vytvaret zadnou vychozi branu (NATovani), on si je "udela sam" - muze to ale byt ptencionalni riziko kdyz to neni pod kontrolou... :-( (pak jsou tam drobne problemi s pouzivanim portu 80 TCP v pripade ze mi na nem bezi nejaka jina aplikace (mailserver apod.) ale to se nejak da obejit...). Dalsi vyhodou TV je jeho webove rozhrani, moznost ukladani "pratel", .... Rychlost, u mne byl nejpomalejsi (porad to ale slo). Vyhodou je take moznost spravovani souboru, VPN, a zasilani zprav kamaradum :-). NAstaveni (kvality,...) lze menit "za behu".
 
LogMeIn (Remotely Anywhere ) - freeware (shareware)
Rychlost se blizi RDP, moznost spravy souboru, moznost vzdalene diagnostiky PC (servrova verze)... Proste profi nastroj (pozor, veerze ktea to umi je ale placena a to dost mastne). Kvalita obrazu,...., lze menit "za behu"
 
Ultra VNC
zatim nezkousel, mam ale v planu. Vetsina ITaku ho ma rado - pry je jednoduchy, spousta veci lze prenastavit (clovek vidi c ten programek dela, neni to schovano "za oknem".
 
Delal jsem pokusy jeset s par APPs ale to nestoi za zminku.
 
A hlavne... je zapotrebi mit rychli internet!!! Jinak je to trapeni
 
Zdravim
JASponza

koutnak
08.11.2011, 11:36





[QUOTE=vbehun] ... na Windows, je nutno volit vyšší edice (Professional).Edice řady Home nedisponují připojením ke vzdálené ploše.Vždy však lze doinstalovat externí aplikace, např. RAdmin. 

[/QUOTE]
Počítám s OS Win7-64bit Professional, na straně PC s účtem. Ale na druhé straně (účetní) budou nejspíš pouze WinXP (verzi teď neznám).S tou externí aplikací jste mě ale dostal. K čemu je potřeba? A ten RAdmin, to je něco podobného jako TeamViewer? Pak nepotřebuji tu Windowsovskou funkci Vzdálený přístup, ne?






koutnak2011-11-08 11:55:42

koutnak
08.11.2011, 11:46

[QUOTE=splonk]RDP (Windows remote desktop)TeamViewer (TV) - freewareLogMeIn (Remotely Anywhere ) - freeware (shareware)Ultra VNC[/QUOTE]Připojovat se bude účetní, znalá účetnictví ne IT, takže připojení musí být jednoduché a "české".

vbehun
08.11.2011, 11:49

Ano, RAdmin je něco jako TeamViever- bohužel placený - jedna standartní licence (jeden server) za 49 USD. Server se instaluje tam, odkud chcete posílat obrázky (na vzdáleně ovládaný počítač, tedy u vás na počítač s účetním programem).Klient - prohlížeč - je zdarma v libovolném množství. Vzdálená plocha není potřeba.vbehun2011-11-08 11:50:37

koutnak
08.11.2011, 11:57
Teď jsem Vaši odpověď přečetl pořádně: "... lze doinstalovat ...", ne "musí se doinstalovat" :-).Ale jak jsem psal výše, uživatel není IT, musí to být jednoduché a "české". To ten RAdmin není.


vbehun
08.11.2011, 12:04
Vždyť je to jenom jedna z možností (podle mne sice nejlepší, ale názory mohou být různé).Uživatel jenom odklepne přihlašovací dialog (jméno a heslo) a je na vzdáleném PC s celým komfortem - nic jiného se od něj nepožaduje.


koutnak
08.11.2011, 12:16
Asi máte pravdu. To co jsem viděl na netu byla ta serverová část (tam je toho k nastavení trochu více) a navíc jen v angličtině. Ale už jsem zjistil, že je i česká verze. Budu to muset vyzkoušet.Díky za info.