Zobrazit plnou verzi příspěvku: Vzdálený tisk na plotteru

dusek
08.04.2013, 13:28
Dobrý den,pracuji vzdáleně a potřeboval bych poslat tisk na náš plotter HP Designjet T770. Vzdáleně plotter vidím, ale když pošlu výkresy na tisk, tak se řadí do fronty a nic se nevytiskne. Výkresy se začnou tisknout až poté, co se přihlásím do sítě u nás ve firmě. Nevíte někdo kde je potřeba co nastavit aby se tisk odesílal na plotter i ze vzdáleného připojení? Ostatní tiskárny mi fungují, tisk jde v pohodě, jen ten náš plotter je proti.Předem děkuji,V. Dušek

Seiner
08.04.2013, 14:12
To asi budete muset řešit se správcem sítě - předpokládám, že problém bude v právech, resp. v ověřování v doméně.

Vladimír Michl
08.04.2013, 14:43
Nebo zkuste HP ePrint & Share - tisk přes cloud.

dusek
08.04.2013, 15:17
IT technika máme externě a když už bych ho někde dohnal, tak si myslím, že stejně nebude vědět. Spíš to tady zkouším jestli se s tím už někdo nesetkal, zkoušel jsem na to přijít, ale moje znalosti už na to nestačí. Je mi divné, že dvě tiskárny fungují a jedna ne ...poněkud nechápu význam toho cloudu, obecně nejsem moc příznivcem mraků, ale chápu jejich význam pro sdílení výkresů či dat, ale takto mi to přijde zbytečně složitější, není to zbytečné obcházení okolo?

Seiner
08.04.2013, 20:36

To bych musel vědět trochu víc o Vaši síti, vzdáleném připojení a připojení tiskáren.- máte windows server nebo nějaký Linux se Sambou?- máte doménové ověřování?- jakým způsobem jste vzdáleně připojen (VPN, terminál...)?- jak jsou připojené ty tiskárny - tisknete přímo na síťový port tiskárny, nebo ji máte nasdílenou přes server?- má ten plotter nějaký systém účtování (bohužel tento typ neznám)Já mám třeba zkušenost, že není problém tisku v naši síti, pokud je tisk přímo na síťový port tiskárny. Sdílené tiskárny nepovolí přístup počítači, který není v doméně. (Asi by šlo upravit práva - povolit hosta.) Viděl jsem i takové řešení, že uživatelé kopírovali plot-file do určené složky a server měl naplánovanou úlohu, která tyto soubory posílala na plotter a pak je mazala nebo přesouvala do jiné složky.