Zobrazit plnou verzi příspěvku: Win10 - výchozí programy

Peter Jirat
07.11.2018, 14:47
Nedokážu ve W10 donutit, aby se po dvojkliku na *.pdf otevřelo pdfko pomocí Adobe Acrobat Standard X. I když to změním v Nastavení, i když to změním přes Vlastnosti > Otevřít v programu, tak si to nedokáže podržet a stále to chce otevírat pomocí Adobe Reader. Jakoby poznal, ze ten Standard X je starý, a nechce to nastavení uložit. Podobný problém mám s otevíráním dwg pomocí Microstation Powerdraft, na nových instalacích to nejde nastavit.

splonk
07.11.2018, 14:57
nedavno jsem cetl o tomuto problemu...https://www.howtogeek.com/fyi/microsoft-broke-windows-10s-file-associations-with-a-botched-update/Nemusi to ale byt ono... do toho ale asi uz jen malokdo vidi :).Zkuste v readru zapatrat  nastaveni, jestli am nema zaskrtavatko na "default viewer"... zkuste v windows: nastaveni -> Aplikace -> Vychozí aplikace (vlevo) -> uplne dole jsou moznosti jak to lze nastavit...Umel bych Vam poslat utilitku kterou pouzivam na reasociaci suboru - nejdriv bych ale zkusil opravu "klasickym" stylem.

Vladimír Michl
07.11.2018, 19:10
Nemám sice konkrétně tuto kombinaci aplikací, ale mělo by fungovat pomocí kontextové nabídky v Průzkumníku > Otevřít v programu > Zvolit jinou aplikaci > (vybrat program) > K otevírání souborů .pdf vždy používat tuto aplikaciDalší možnost je Nastavení > Zvolit výchozí aplikace podle typu souboru

Peter Jirat
08.11.2018, 11:57
[QUOTE=splonk]nedavno jsem cetl o tomuto problemu...https://www.howtogeek.com/fyi/microsoft-broke-windows-10s-file-associations-with-a-botched-update/Nemusi to ale byt ono... do toho ale asi uz jen malokdo vidi :).Zkuste v readru zapatrat  nastaveni, jestli am nema zaskrtavatko na "default viewer"... zkuste v windows: nastaveni -> Aplikace -> Vychozí aplikace (vlevo) -> uplne dole jsou moznosti jak to lze nastavit...Umel bych Vam poslat utilitku kterou pouzivam na reasociaci suboru - nejdriv bych ale zkusil opravu "klasickym" stylem.
[/QUOTE]
To je přesný popis toho problému. Na některých PC se to ale neprojeví, na novém HP ntb to neblbne. Zkusím tedy hledat ten update, zda to je tím. I když jsou updateované všechny PC stejně...

splonk
08.11.2018, 12:43
Jestli tim myslite update Windows na podzimni verzi (1809) tak s tim bacha. Pred cca 3 tydny ho pustili, mela ale par zasadnich chyb (i pan Michl na to upozornoval) a pak ho stahli a myslim ze ho pord win Update nenajde... jeste to kluci ladi... Podivejte se nejdriv, ajko verzi Windows mate (Nastaveni->System->O system (dole vlevo)... Verze bude bud 1803 (jarni update) nebo 1809 (podzimni update - ktery ale byl docasne stazen)... a pak Build systemu(Ja sice 1809 nainstaloval ihned, na svuj PC a testuju, a zatim nastesti vsechno funguje...)Pokud myslite na Update, ktery v clanku zminujou,  KB4462919... tak to zkuste... najit odinstalovat... windows si ho ale zase pak nekdy stahne...Zasilam link na utilitku... s ni ale taky pozor, jakmile neco zakliknu, neexistuje tlacitko Undo :)

splonk
08.11.2018, 13:22
JO... jeste ten linkhttps://www.dropbox.com/s/x6z7rv0mqqooxsz/Types.exe?dl=0:-)