Zobrazit plnou verzi příspěvku: Windows 10 verze 1803

masa1
28.05.2018, 14:45
Dobrý den všem.Chci se zeptat, zda jste již někdo zkoušel kombinaci Inventoru
2018 (AutoCADu Mechanical 2018) a Windows 10 verze 1803. Já si s tím hraju
půl dne a zatím jsem nenarazil na problém. Ale po předchozích zkušenostech s aktualizacemi
se raději ptám, než mi to kolegové pustí do všech stanic ve firmě.Předem děkuji za odpovědi.





Normal
0


21


false
false
false

CS
X-NONE
X-NONE
















































































































































































































































































































































































































/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Normální tabulka";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:"Calibri","sans-serif";
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}


Vladimír Michl
28.05.2018, 17:14
Zatím asi málokdo nalezl odvahu - po řadě příběhů se ztracenými daty po aktualizaci. Nicméně i se samotnými produkty Autodesku jsou hlášeny některé menší problémy (zatím není úplně jisté, zda nastávají obecně u všech):- Publikování PDF v AutoCADu (specifické)- Použití Hydraflow v Civil 3D- Potíže v InfraWorks (specifické)- Obrábění děr ve Fusion 360 (specifické)- XPS Viewer (mj. pro DWFx) již není součástí čisté instalace Win10 (update ho neodstraňuje, a lze stáhnout samostatně)

masa1
29.05.2018, 09:37
Děkuji za odpověď. Alespoň nejsem sám, kdo má z aktualizací v poslední době strach.Podle kolegy máme zatím ve firmě verzi 1803 na cca 10 PC, z toho ale jen jedna stanice s CAD. Ostatní jen kancelářské počítače. Zatím bez vážnějších problémů.

VejvodaT
29.05.2018, 10:35
Připojím pár svých postřehů, co se týče W10 verze 1803 (úsměvné je už jen to, že Dubnový update má označení 03 a prakticky byl vydán v Květnu). Instalace na nový stroj je v pohodě, tam jsem zatím nezaznamenal žádné neduhy (pokud nejsou použity specifické SSD disky). Horší je to u již běžících strojů. U jednoho notebooku si W10 nově nainstaloval všechny síťové karty, použil standardně DHCP, ale stahé pevné adresy zůstzaly "někde" uloženy. Takže výsledek je, že původní IP nejdou použít a musel jsem nastavit nové. U dalšího počítače update neproběhl, tvářil se že jde, nakonec zůstala původní verze. Až po druhém spuštění aktualizace to vyšlo. A na stroji s CADem to ani nezačalo, protože jako antivir tam je Avast. Tam W10 žádá o odinstalování, že to je nekompatibilní software.Takže ano,  je důvod se obávat aktualizace. Bezesných nocí díky W10 už mám za sebou taky pár.

masa1
30.05.2018, 09:56
Firemní PC si zatím s touto verzí stojí dobře. Jsou to běžící stroje, žádné nové instalace. Ovšem jsou to až na ten jeden kancelářské stroje, takže jen Office programy a běžná grafika.Co jsem zatím četl na netu, problémy mohou nastat i při některých antivirech (AVG, Avast - u toho instalátor verze vyžadoval rovnou odinstalaci) a u některých grafických karet.Poslední dva velké updaty si mně ovšem "vychutnaly" doma. Nejprve jsem na svém NB (Asus ROG G74Sx) před Vánocemi aktualizoval ovladače a pak instaloval verzi 1709. Ta ovšem šla rychle pryč, protože nešlo spustit WoT. Po Velikonocích  mi systém začal vnucovat opět update. A to tak, že po startu mi oznámil zahájení stahování a to nešlo zastavit jinak než restartem. Protože už byla nová verze WoT, vzal jsem NB do práce s tím, že to přes den v klidu odklikám. Aktualizace se stáhla, provedla kontrolu připravenosti systému a spustila se. Po několika očekávaných restartech ovšem skončila čenou obrazovkou s blikajícím kurzorem.Návrat do bodu obnovy byl nemožný, instalace je smazala. Návrat k předchozí verzi systému nemožný, předchozí verze nenalezena. Opětovné spuštění update též nemožné z důvodu chyb při spuštění.Takže systémový disk připojit k jinému PC a kopírovat data na externí disk. Disk vrátit a vymontovat druhý disk, protože s ním nejde spustit obnovu zálohy systému. A jelikož obnovovací DVD jsem měl ještě z původních Win7U, tak při prvním vypnutí oblíbená hláška "Počítač nevypínejte ... instaluje se 177 aktualizací" ...No a teď v pátek volal synovec, že instaloval verzi 1803 (Lenovo B590). Se stejným výsledkem ...

horror
30.05.2018, 12:10
Přídám naši zkušenost s updaty na konstrukčních pracovních stanicích HP vyjma jedné kde je podobný CAD výpočtový HW. U nás proběhly všechny updaty v pohodě a nyní jsme na WIN 10 verze 1803.Naše stanice pracují s Inventor Professional na konstrukci MKP atd, dále CAD, nějaké rendrování atd.Takže s přechodem na nový update nemusí vyjímečně být ani problém, rozdíl často bývá u ntb kde to může haprovat s drivery atd, ale na desktop to u nás 4x prošlo úspěchem.

Vladimír Michl
07.06.2018, 15:19

Pro InfraWorks 2019 je ode dneška k dispozici oprava kompatibility s Win 10 build 1803 - InfraWorks 2019.0.3.