Zobrazit plnou verzi příspěvku: windows Vista - Autocad 2007

Frank
29.08.2007, 12:25
Zdravím! Mám problém s Autocad 2007. Nainstaloval jsem jej do systému windows Vista Home a nelze spustit. Neni kompaktibilní s tímto systémem. Prosím o radu či pomoc!

Tomáš
29.08.2007, 12:38
Zkuste SP2. Mělo by to být OK

prybka
29.08.2007, 14:40
Měl by to řešit SP2 pro AutoCAD 2007:http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5418Moje laické poznámky:Doporučuji AutoCAD provozovat pod "profesionálním" operačním systémem. Vista Home Basic je verze ořezaná o některé technologie a jestli máte lepší HW, je otázka, jestli budete moci plně využít jeho výkon (vícejádrový procesor?). http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5723Jestli máte počítač s předinstalovaným OS, tak myslím, že Microsoft umožňoval "downgrade" - využívat na počítači OS nižší verze pod licencí vyšší verze.prybka2007-08-29 14:48:01

Tomáš
29.08.2007, 15:27
Já samo myslel SP2 pro AutoCAD 2007.

To co ale píšete ohledně OS myslím není tak úplně pravda.

Jaký je rozdíl mezi Xp Home a Xp Profesional....?
Nic z toho nemůže ani AutoCADu ani Např. Inventoru způsobit problém a obojí chodí i na Xp Home. Záleží spíše např. na síťových možnostech zvoleného OS.

Spíše jde o to, že se Autodesk a jiní, nezatěžují testováním produktů pod těmito "mutacemi" OS. Což je samozřejmě pouze můj osobní názor.

Vladimír Michl
29.08.2007, 16:36
Viz tip:
http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5723
 
pod XP Home funguje AutoCAD až od verze 2005, pod Vista Home od verze 2007 SP2 (v tomto případě to není jen "vynechaným" otestováním)

prybka
29.08.2007, 17:03
Omlouvám se za původní zmatení se SP. Vycházel jsem ze stránek Autodesku a tam bylo doposud uvedeno, že SP bude v blízké době uvolněn. Pan Tomáš má pravdu a už jsem svůj předchozí příspěvek upravil. Pokud se týká poznámek OS, tak mohu a nemusím mít pravdu. Osobní zkušenost a AutoCADem 97 na Windows 98 mne "vycvičila". AutoCAD sice běžel a W98 byla oficiálně podporovanou platformou, ale míchal řezy TrueType fontů. Jediné, co jsem našel u Autodesku bylo, že v národních prostředích se mohou vyskytnout problémy s TT fonty. Přiměl jsem našeho tehdejšího prodejce chybu reprodukovat, ale to bylo vše, čeho jsem dosáhl. Ve všech externích výkresech jsem musel předefinovávat styly a Arial nahrazovat písmem Arial CE. (Chyba byla způsobena chybějící podporou pro Unicode ve W98  a ta už tehdy byla technologicky "na odstřel".) Proto bych se klidně klonil k Tomášově doměnce:[QUOTE]Spíše jde o to, že se Autodesk a jiní, nezatěžují testováním produktů pod těmito "mutacemi" OS.[/QUOTE]Spíše bych to ale formuloval, abych neurazil pana Michla, tak, že referenční instalací Vista je verze Business a tato verze je pro běh AutoCADu optimální.Rozdíl ceny mezi Windows Vista Home Basic a Vista Business je "malý" vůči ceně AutoCADu a tak bych u nového počítače určitě respektoval doporučení: http://www.cadforum.cz/cadforum/qaID.asp?tip=5723Srovnání jednotlivých verzí Vista:http://www.microsoft.com/cze/windows/products/windowsvista/editions/n/choose.mspxhttp://www.microsoft.com/cze/windows/products/windowsvista/footnotes.mspxS technologickými rozdíly a vlivem na výkon jsem možná přestřelil. Změny se týkají hlavně síťování, zálohování, šifrování a správy uživatelů. To ovšem nevylučuje, že v jednotlivých verzích jsou jinak přednastaveny parametry ovlivňující výkon systému.  Pokud se dobře pamatuji, tak také existovaly aplikace, které ke svému běhu přímo vyžadovaly verzi professional.