Zobrazit plnou verzi příspěvku: X ref a měřítko čar

Kulica
08.09.2015, 07:44
Dobrý den, Mám drobný problém z měřítkem čar. Mám 2 sady výkresů - 1 typ (nastavení jednotek na milimetry, psltscale 1, ltscale 0,3), 2 typ (nastavení jednotek na metry, psltscale 1, ltscale 0,3) a pak x ref, který chci připojit k oběma sadám výkresů (nastavení jednotek na metry psltscale 1, ltscale 0,3). U sady výkresů 2 funguje vše bezproblémů. U sady číslo funguje připojení bezproblémově (pozice pasuje tak jak má a při připojení není třeba nic nastavovat, cad sám pochopí 2 druhy měřítek a x ref je 1000x větši) nicméně u měřítka čar vzniká problém. Měřítko čar cad nepřevede a nechá ho v původním rozložení a pro milimetrové výkresy je nepoužitelné. Nabízelo by se 1000x zvětšit měřítko všech čar. Funguje to, ale to pak zase nebude fungovat propojení s metrovýmy výkresy. Nedokázal by někdo poradit jak z toho ven?? Nebo mě unikla nějaká systémová proměnna??Děkuji za odpověď

Petr75
08.09.2015, 11:09
Pro měřítko čar se uplatní jen měřítko v soutisku. Pokud jsou stejné typy čar ve výkresech v mm a v m, by tedy mělo být ve výkresu v metrech měřítko čar 0,001x měřítka čar výkrese  mm. Pak pokud budou čáry dobře zobrazeny v jednotlivých výkresech, tak budou správně zobrazeny i po připojení referencí.Proměnná psltscale na to nemá vliv. Psltscale není pro celý výkres, ale pro jednotlivé záložky výkresu a při nastavení na 1 znamená, že měřítka čar ve výřezu se dělí měřítkem výřezu, takže pokud je na jedné záložce více výřezu s různými měřítky, tak čáry budou na výkrese vizuálně stejné.

Kulica
08.09.2015, 11:48
Děkuji za reakci, problém je totiž jen u některých typů čar - vyměnil jsem je za standartní a problém je pryč. Ostatní typy čar totiž fungovali tak jak mají, respektive jak jste popsal.