Zobrazit plnou verzi příspěvku: xls to AutoCAD

Andrej
04.04.2008, 06:30
Zdravím.
 
Viete mi niekto poradiť cez koho by som na Slovensku zakúpil software, konkrétne Acadexcel 2.0
 
http://www.lyrasoft.net/cadtools/index.htm
 
Veľmi sa mi nechce tápať v platení cez PayPal. Snáď bude jednoduchšia cesta.
 
Vďaka za radu.
 
-A-

Vladimír Michl
04.04.2008, 08:46
Můžu se zeptat proč potřebujete takový software? Tuto funkčnost už AutoCAD přeci má.

Andrej
04.04.2008, 09:05
Viem že autocad vie inportovať xls dokumenty, ale s tým som mal niekedy problémy (spetná kompatibilita).
 
To čo išlo v Autocade cez autocad entities, už 2008 pokazili načisto cez tie tabulky a Mtext.
 
Hlvne preto, lebo v autocade chcem mať ten formát textu taký istý aj v tej tabulke, meníme aj hrúbky čiar (podla farby) a nakoniec je to čistejšie (je to nakoniec len text a lines) riešenie. Bokom mám odložený ten blok, nerozbitý, ktorý môžem v budúcnosti editovať.
 
Alebo má niekto také makro ?
 
-A-

Vladimír Michl
04.04.2008, 10:22
Nemyslel jsem import (copy/paste), ale Datové spojení příkazu [CMD]TABULKA[/CMD]. Formát tabulky zůstane stejný jako v Excelu, základní vzorečky také, propojení na XLS soubor zůstává dynamické a tabulku můžete i rozbít na texty a čáry.
Ale možná jsem nepochopil co přesně potřebujete.

Andrej
04.04.2008, 10:49
hmmm.. table
 
... napriek možnostiam ktoré tám sú, tak nezachoval šírku a výšky okien ako v exceli. Je to zdlhavé, pomalé... a navyše musia byť tie xls dokumenty fizycky uložené na disku.., nie pre miesto, ale mať zase prehlad v 50 tabulkách....
Ten softík to robí na 100 % identicky ako je to v exceli a pri otvorení sa dočasne uloží do tempu.., potom sa zmaže... A je to rýchle...., pomer času je cca. 20 sec : 5 sec, cad ver plugin.
 
Vďaka za rady.
 
-A-

Kackac
12.09.2008, 00:36




Dobrý den, navážu v tomto starším vlákně, můj dotaz sice nesouvisí s původním dotazem, ale názvu odpovídá:omlouvám se, že se ptám na již mnohokrát probíranou věc, chci se v podstatě jen ujistit, že vložení excelovské tabulky do staršího cadu (2006, 2007) tak, aby bylo možné data aktualizovat (datové spojení), pomocí nástrojů cadu nejde, ale byla by potřeba nějaká placená aplikace, např. Excellink? (nebo je nějaká free? nenašla jsem). Ve starších diskuzích i v tipech jsem našla pouze způsoby pro 2008, případně pro starší verze jen extrakci atributů do cad tabulky, ale nic o provázaném spojení excel->cad. Jediné co umím je přes Úpravy->Vložit jako->možnost Vložit propojení->list aplikace Microsoft Excel, kdy je možné poklepáním na vloženou "tabulku" otevřít zdrojový soubor v Excelu, a pokud byl předtím soubor změněn, tak se po zavření Excelu v cadu aktualizuje. Ale u tohoto způsobu je problém, že vložený objekt je OLE, tedy obávám se poněkud ne100%ho chování. Tak se chci jen ujistit, že jsem někde něco nepřehlédla, nějakou jinou, lepší možnost...Kackac2008-09-12 01:21:09

Vladimír Michl
12.09.2008, 09:52
Na to stačí ona standardní Windows funkce OLE - automaticky zobrazuje aktuální obsah odkazem vloženého dokumentu (po změně tabulky ani nemusíte Excel zavírat).
 
Ve speciálních případech (formátování, otáčení, ořezávání) se může v CADech chovat OLE objekt někdy podivně, ale v běžných situacích to funguje.
 
(doplněn Tip 6303)Vladimír Michl2008-09-12 10:08:37

Petrsorge
12.09.2008, 10:04
Pan Michl mě nehezky předběhl
 
Chtěl jsem napsat neco podobného pouze s příkladem navíc :-)
 
Dělám řezy kabelovými trasami pro jednu zakázku. Momentálně je jich 102  (všechny v jednom souboru) a ke každému patří dvě tabulky kabelů. Tj. prozatím 204 tabulek. Všechny vkládám pomocí propojení jak jste popsala a jediný problém, který s tím mám je že otevření tohoto souboru nějakou chvilku trvá. Jinak se tabulky chovají korektně a poslušně. (víceméně-tedy spíše více jak méně  )
 
Chci tím říct že bych se takové věci být vámi neobával a klidně to tam všechno naflákal :-)
 
PS: mimochodem... to vážně pracujete do půl druhý v noci??? Nebo vás taky budí práce ze spaní?Petrsorge2008-09-12 10:37:23

Kackac
12.09.2008, 16:02
Děkuji za odpovědi, zkusím tedy OLE věřit, snad bude držet...[QUOTE=Petrsorge]PS: mimochodem... to vážně pracujete do půl druhý v noci??? Nebo vás taky budí práce ze spaní?[/QUOTE]Nojo, pracuju, ta 1-2am je u mne celkem normální; s tímhle jsem si potřebovala trochu hrát, abych zjistila co jde a nejde, a přes den jsem se k tomu nedostala. Když je hodně fofr nebo se do něčeho zavrtám a nechce se mi přerušovat práci, tak někdy straším až do rána, ale už to nejde tak snadno jako dřív, asi stárnu:)

zdrk
12.09.2008, 17:49
[QUOTE=Kackac] [QUOTE=Petrsorge]PS: mimochodem... to vážně pracujete do půl druhý v noci??? Nebo vás taky budí práce ze spaní?[/QUOTE]Nojo, pracuju, ta 1-2am je u mne celkem normální; s tímhle jsem si potřebovala trochu hrát, abych zjistila co jde a nejde, a přes den jsem se k tomu nedostala. Když je hodně fofr nebo se do něčeho zavrtám a nechce se mi přerušovat práci, tak někdy straším až do rána, ale už to nejde tak snadno jako dřív, asi stárnu:)[/QUOTE]
MIMO TÉMA Já též sedím u PC většinou dlouho do noci, spíše do časného rána. V noci je větší klid, puštěná bedna (občas tam i něco dávaj apod.). Vice toho udělám.